Playtech App – Into the Dead, un endless runner pentru toate gusturile

Playtech App - Into the Dead, un endless runner pentru toate gusturile

Into the Dead, în ciuda faptului că a fost lansat cu ceva vreme în urmă, este o combinație foarte interesantă între un shooter și un endless runner.

Into the Dead

Dezvoltatorii de jocuri pentru dispozitive mobile par a înțelege din ce în ce mai bine în ultimul timp că grafica nu este chiar cel mai important lucru când vine vorba de jocuri. De prea multe ori ne-am confruntat cu jocuri care au o grafică impresionantă din orice punct de vedere, dar care suferă la capitolul gameplay. Astfel, mulți au ajuns să creadă că o grafică extrem de frumoasă înseamnă un gameplay slab. Dar dacă este un lucru ce se poate învăța de la cele mai populare jocuri, acesta este că simplitatea poate fi un factor extrem de benefic.

Screenshot_2014-12-20-16-23-21

Jocuri precum Candy Crush Saga sau Angry Birds nu au cele mai interesante povești, dar au reușit să strângă sute de milioane de descărcări pe magazine online precum Google Play Store sau App Store. Același lucru poate fi spus și despre Into the Dead. Cei de la PikPok nu s-au complicat foarte mult la acest capitol. Nu știți nimic despre personajul cu care jucați, nu știți cum s-a ajuns la situația actuală și, cu atât mai mult, nu știți încotro ar trebui să vă îndepărtați. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să evitați hoardele de zombie care se apropie și să alergați cât mai mult fără a fi prins.

Screenshot_2014-12-20-16-21-06

Meniul de start al aplicației este foarte simplu, având doar trei opțiuni principale: ”Play”, ”Armory” și ”More Games”. Cea din urmă vă va prezenta mai multe jocuri ale create de dezvoltatorii respectivi ce pot fi descărcate,”Armory” vă va duce către arsenal, locul unde puteți vedea armele pe care le-ați deblocat, monede, zombie și câini. Vom vorbi mai mult despre acestea ulterior, atunci când vom aborda și cele patru moduri care vă sunt prezentate atunci când apăsați ”Play”. Pe lângă opțiunile principale, aveți, de asemenea, și setările și clasamentul în dreapta jos, iar în stângă este un link către site-ul PikPok. De la meniul ”Setări” puteți modifica metoda prin care controlați personajul principal, volumul, muzica și nivelul de detaliu.

Into the Dead

Din start, veți fi aruncați în mijlocul acțiunii. După cum am mai spus, jocul este o combinație între un endless runner și un first-person-shooter. La începutul fiecărei sesiuni vă veți regăsi lângă un elicopter prăbușit în flăcări, înconjurat de sute de zombie. Astfel, trebuie să fugiți cât mai mult, evitând în același timp toți zombie care vin din față. Atmosfera contribuie și ea foarte mult la experiența generală. Jocul se desfășoară într-o ceață continuă, din care permanent apar noi amenințări pe care trebuie să le depășiți.

Screenshot_2014-12-20-16-21-18

În funcție de modul de joc pe care l-ați ales, puteți folosi diferite tactici. ”Into the Dead” are în total patru moduri: Classic, Massacre, Hardcore și Flashlight. Modul Classic este cel de bază. Scopul este să alergați o distanță cât mai mare, evitând zombie sau împușcându-i pe cei care vă ies înainte. Armele le veți obține pe parcurs, acestea putând fi găsite în interiorul unor cutii care sunt marcate cu niște torțe verzi pe câmp. Va trebui să fiți foarte atenți pentru a le observa pe acestea din timp. Orice cutie ratată în situația în care nu aveți o armă deja vă reduce drastic șansele pe viitor.

În modul Massacre, scopul este să omorâți cât mai mulți zombie cu putință. În timp ce în modul clasic este de preferat să vă păstrați muniția pentru mai târziu, când vă veți confrunta cu un număr mult mai mare de monștri, aici este indicat să o folosiți cât mai devreme pentru a ucide cât mai mulți. În modul hardcore aveți acces doar la 3 arme diferite, cutiile în care acestea pot fi găsite sunt rare, iar zombie sunt mai numeroși. În ”Flashlight Mode”, ceața este înlocuită de o beznă completă. Veși avea o lanternă care vă va lumina puțin calea și fulgerele care vă vor ajuta în anumite momente. Odată ce bateria se termină, începe partea dificilă.

Into the Dead

Sunt nouă arme care sunt accesibile oricărui jucător: Pistolul, pușca, revolverul, carabina, pistolul semiautomat, mitraliera, grenada, drujba și minigun-ul. Acestea pot fi îmbunătățite și alte arme pot fi achiziționate, însă fiecare dintre acestea costă. Armele vor putea fi deblocate pe parcurs prin îndeplinirea unor misiuni. Misiunile pot fi depășite fie prin îndeplinirea obiectivului, fie plata unei sume de bani. Banii sunt obținuți după fiecare ”cursă”. Cu cât alergați mai mult, sau cu cât omorâți mai mulți inamici, cu atât primiți mai mulți bani în Into the Dead.

Pentru a vă ajuta, dezvoltatorii au integrat și niște elemente care vă vor ajuta. Astfel, înainte de fiecare cursă puteți selecta, printre altele, să porniți cu un avans de 1,500 de metri, să aveți o armă de la început, să aveți mai multe cutii cu arme etc. Fiecare dintre acestea vă va costa 100 de monezi. Sunt disponibile chiar și mai mult înfățișări pentru inamici. Vă puteți confrunta cu membri ai unei echipe de fotbal american transformați în zombie, sau chiar și cu naziști (foarte original, știm).

Into the Dead

În concluzie, Into the Dead reușește, la fel ca multe alte jocuri de succes să impresioneze prin simplitate. Aici nu vorbim desigur de grafică, aceasta fiind foarte bună. Dar mai puțină atenție acordată unei povești care oricum s-ar fi dovedit inutilă și mai mult concentrare pe gameplay a fost rețeta succesului pentru cei de la PikPok. Into the Dead poate fi descărcat de pe Google Play Store, dar și de pe App Store.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: