TOP cele mai anticipate jocuri video ale anului 2015

TOP cele mai anticipate jocuri video ale anului 2015

O listă cu cele mai anticipate jocuri ale anului 2015 este extrem de necesară. Asta pentru că anul 2014 a fost plin de dezamăgiri, jocuri de la care gamerii s-au aşteptat multe au distrus imaginea unor companii. Pe scurt, 2014 a fost plin de surprize negative la tot pasul. Din acest motiv ne uităm cu speranţă la 2015 şi ne încredem în faptul că urmează o revoluţie şi inovaţie, lucruri de care nu am avut parte anul acesta. Jocurile video pe care le-am ales sunt probabil cele mai aşteptate, dar ordinea lor nu este în funcţie de o ierarhie sau scară de valori, pur şi simplu le-am luat aleator şi am ales să prezentăm acest titluri că ceea ce sunt. Mari speranțe în industria gaming-ului şi raze de lumină pentru gamerii amărâţi după un 2014 aşa sumbru.

Topul celor mai anticipate jocuri ale anului 2015
Topul celor mai anticipate jocuri video ale anului 2015

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: Batman Arkham Asylum

Batman Arkham Asylum este unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii zece ani. Atmosferă, gameplay, grafică, poveste, Batman, livrează toate aceste elemente în asemenea fel încât jocul, ca un tot unitar, este o creaţie de excepţie. Lucru care îl putem spune despre Batman Arkham City, dar nu şi despre Origins, care ne-a cam trădat aşteptările. Batman Arkham Knight pare să se întoarcă la rădăcini şi să aducă acest cavaler negru pe culmile gloriei. De ce spunem asta? În primul rând pentru că cei care îl realizează sunt nimeni alţii decât Rocksteady Studios, responsabilii pentru primele două jocuri ce au deja destulă experienţă cât să ne facă să jucăm acest titlu. Mai adăugăm la asta şi un trailer, care spune multe despre joc, şi aducem aminte celor ce ne citesc că speranţele sunt atât de mari pentru acest joc încât cei de la Rocksteady simt presiunea din toate părţile. Motiv pentru care nu au cum să nu ne ofere un joc Batman senzaţional.

Cele mai anticipate jocuri video ale anului 2015: Dead Island 2

Jocurile cu Zombie sunt la modă. Nu putem spune că Left 4 Dead a început nebunia, dar putem spune că a cimentat-o în memoria gamerilor. Dead Island era o abordare diferită, cu o lume deschisă în care puteai să te desfăşori şi să omorî morţii vii fără nici-un fel de noimă, fiind un joc cu nişte idei strălucite. Din acest motiv suntem nerăbdători în a încerca Dead Island 2. Primul motiv este faptul că jocul a renunţat într-un final la Chrome Engine, care deja devenise învechit şi cu destule probleme vizibile. Dead Island 2 are un motor Unreal Engine 4, este dezvoltat de studioul care a avut în grijă unul dintre cele mai bune jocuri militare, Spec Ops: The Line, Yager Development. Din acest motiv ne uităm cu jint la acel fatidic Q2 2015 când Dead Island 2 o să ne mănânce ziele şi nopţile, încercând să scăpăm de zombie, de această dată din California. Deja sună incitant.

Cele mai dorite jocuri ale anului 2015: Star Wars Battlefront 3 

Orice joc cu StarWars în faţă ne face să ne amintim de Forţă. Orice joc care conţine Star Wars şi Battlefront ne aduce aminte de vremea în care jocurile Lucas era nu bune ci senzaţionale. Star Wars Battlefront 3 anunţat acum ceva timp la E3 a făcut senzaţie, iar anul viitor este momentul în care acesta ajunge într-un final în mâinile noastre. Faptul că este dezvoltat de cei de la DICE în Frostbite 3 înseamnă un singur lucru: calitate grafică de excepţie. Faptul că avem într-un final un Battlefront 3 înseamnă că Forţă este puternică. Un lucru trebuie totuşi ştiut, acest joc are aportul celor de la Visceral, Dice şi Bioware, iar speranţa noastră este că după ce iese, în timpul sărbătorilor de anul viitor, să includă şi ceva din noul episod 7, astfel povestea jocului fiind legată şi de noul film. Sperăm totuşi.

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: The Legend of Zelda Wii U

De la lumi futuriste trecem la lumi fantastice şi trebuie neapărat să includem The Legend of Zelda Wii U. Link este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale celor de la Nintendo, iar seria Zelda este recunoscută că fiind una dintre cele mai bine scrise şi memorabile din lume, fiind imposibil să nu includem The Legend of Zelda Wii U în lista cu cele mai anticipate jocuri din 2015. Dacă deţii un WiiU şi vrei un joc bun, The Legend of Zelda este un joc pe care trebuie să îl deţii. Mergeţi pe încredere. Cea mai mică notă, conform Metacritic a unui joc din serie este pentru Zelda 2, cel mai slab din serie şi până şi acela primind un 7,3, jocurile noi având un minim de 8,5. Concluzie, trebuie jucat.

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: Rise of the Tomb Raider

Pentru că tot am discutat de eroi super cunoscuţi în rândurilor gamerilor, un alt joc care îşi merită locul pe această lista este Rise of the Tomb Raider. Şi înainte că cineva să arate cu degetul către lista de anul trecut, trebuie să amintim că încurcate sunt iţele unui proces de dezvoltare. Probabil de asta avem o exclusivitate pentru Xbox One de câteva luni, în cel mai rău caz de un an, că după să fie disponibil pe toate platformele. Chiar şi cu acest minus, la cârma jocului se află acelaşi studio care a realizat ultimul Tomb Raider, despre care avem numai cuvinte de laudă. Concluzie: Rise of the Tomb Raider promite extrem de multe şi suntem siguri că o să livreze o experienţă unică.

Cele mai așteptate jocuri video ale anului 2015: Halo 5 – Guardians

Rămânem în ograda celor de la Microsoft şi în compania Xbox-ului One şi includem pe această lista Halo 5: Guardians, una dintre cele mai succes şi cunoscute serii de shotere de pe console. Cu toate că gamerii erau convinşi că seria a luat sfârşit cu Halo 3, se pare că am mai fost trataţi cu ceva schimbări. Atât când vine vorba de studioul care produce acest joc, dar şi direcţia în care povestea se îndreaptă. Nu ştim multe detalii despre acest joc, dar un lucru ştim sigur, Halo 5: Guardians a renunţat la aspectul Call of Duty şi revine la gameplay-ul care a consacrat seria şi a ridicat-o la standardul de franciză de sute de milioane de dolari cu milioane de fani. Halo 5: Guardians este pe de altă parte şi un motiv bun să îţi cumperi un Xbox One.

Cele mai așteptate jocuri video ale anului 2015: Uncharted 4 – A Thief’s End

Trecem de la o exclusivitate la altă, cu Uncharted 4: A Thief’s End. Un alt joc care a definit o consola şi o serie de jocuri care a rămas în inimile gamerilor. O franciză care a pornit plină de entuziasm, împrumutând elemente de la alte personaje de jocuri, rezultatul fiind un protagonist de neuitat. Încă odată Nathan este într-o situaţie critică, iar după cum titlul sugerează lucrurile nu sunt chiar roz. Cu toate astea, avem încredere în acest joc şi îl aşteptăm cu interes, mai ales că până în prezent acesta serie nu ne-a înşelat aşteptările.

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: The Witcher 3 – Wild Hunt

Când vine vorba de jocuri de PC, probabil cel mai anticipat joc este The Witcher 3: Wild Hunt. CD Projekt Red au reuşit cu acest joc să ofere gamerilor o experienţă atât de imersiva şi atât de bine închegată încât sunt puţini fani ai PC-ului care să nu fi jucat un joc din seria The Witcher. The Witcher 3 pare să promită totul ridicat la puterea a treia, oferind mult mai multe mecanici de joc, un final de poveste şi mai ales o nouă aventură cu care iubitorii de RPG-uri să se delectreze sute de ore. Mai mult, The Witcher 3: Wild Hunt este un motiv bun să te întrebi dacă PC-ul tău este să nu extrem de bun, fiind unul dintre acele jocuri care are prostul obicei să stoarcă zeamă din componentele tale. Nu ne credeţi? Uitaţi-vă cum arată.

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: Metal Gear Solid 5 – The Phantom Pain

Metal Gear Solid nu este un joc pentru toată lumea, indiferent de ceea ce încearcă un fan să va convingă. Totuşi, această serie, cel puţin pentru cei care au încercat jocul şi au gustat subtilităţile şi criticile sociale, este una dintre cele mai inovative serii de jocuri din toate timpurile. Hideo Kojima are obiceiul să includă secvenţe cinematice de zeci de minute, uneori chiar ore, jucătorul experimentând atât un film, cât şi un joc, fiind o experienţă completă. Din acest motiv îl includem pe Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain pe această lista. Jocul răspunde la nişte întrebări pe care fanii înrăiţi le aveau, dar cel mai probabil va avea un final cu multe semne de întrebare, seria MGS având o latura dramatică extrem de puternică.

Cele mai anticipate jocuri ale anului 2015: Mortal Kombat X

Ultimul pe lista este Mortal Kombat X. Probabil unul dintre cele mai aşteptate jocuri de anul viitor şi un joc care a trecut prin multiple versiuni şi transformări, dar baza, a rămas aceaşi. Din fericire, pentru fanii hard-core ai seriei, avem o veste bună. Povestea în acest titlu este mult mai matură, introducând câteva personaje noi şi mai ales o nouă naraţiune care cel mai probabil o să se întind în pe nouă, sau zece ore, oferind jucătorilor atât un motiv să termine campania, dar şi să facă fatalităţi în meciuri online. Dar, de departe, este cel mai bun joc pe care îl poţi scoate când vine un prieten la ţine şi căruia doreşti să îi arăţi ce fatalitate debordantă ai învăţat, fiind şi un party game excelent.