Microsoft se bucură la lucrurile simple: Candy Crush Saga ajunge pe Windows Phone

Microsoft se bucură la lucrurile simple: Candy Crush Saga ajunge pe Windows Phone

După ce aproape că s-a epuizat valul de interes pentru , popularul titlu ajunge pe platforma Windows Phone a celor de la Microsoft.

Candy Crush Saga Windows Phone

La fiecare câţiva ani apare un joc, de cele mai multe ori incredibil de simplu, care scoate din foame creatorii săi. În urmă cu aproximativ cinci ani, un astfel de titlu a fost Angry Birds. În urmă cu aproape un an şi jumătate a devenit un fenomen global Candy Crush Saga. Aproape că nu a contact că nu venea sub nici o formă cu o mecanică de joc originală. Farmecul său a fost probabil declanşat de aspectul social al ecuaţiei şi de faptul că, deşi îl jucaţi pe smartphone sau tabletă, puteţi vedea în permanenţă performanţa prietenilor.

La finalul lui 2014, interesul pentru Candy Crush s-a diminuat aproape complet. O dovadă suplimentară pentru acest fenomen constă în lansarea de către King.com a unui alt joc din acelaşi univers. Cu numele de , tilul anunţat luna trecută speră să readucă în actualitate valurile incomensurabile de utilizatori de acum un an. Un lucru este sigur. Deşi e aproape imposibil pentru Candy Crush Saga să redevină la fel de relevant în piaţă ca odinioară, este foarte probabil ca suportul pentru platforma Windows Phone să nu facă minuni.

Trecând însă peste aceste detalii de fond, cei de la Microsoft au făcut probabil presiuni teribile asupra celor de la King.com pentru această lansare şi s-ar putea să fi investit şi bani în speranţa că-i vor convinge mai rapid. Într-un fel, am putea percepe evenimentul ca fiind unul strategic pentru gigantul din Redmond dar, mai mult decât atât, ca având loc prea târziu. În teorie, Candy Crush Saga pe dispozitivele cu WP8 ne demonstrează că, în timp, orice problemă se rezolvă dacă Microsoft îşi doreşte cu adevărat. În practică, acum aflăm că există situaţii în care puterea financiară este irelevantă şi nici măcar compania fondată de Bill Gates nu este imună la realităţile pieţei.

Noul joc ilustrat mai sus vine să micşoreze şi mai mult handicapul pe care îl are platforma WP8, în comparaţie cu Android şi iOS la popularitate. Cei interesaţi îl pot descărca din Windows Phone Store.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: