O mamă oarbă și-a văzut fiul nenăscut cu ajutorul unei imprimante 3D [VIDEO]

O mamă oarbă și-a văzut fiul nenăscut cu ajutorul unei imprimante 3D [VIDEO]

Tehnologia nu se rezumă doar la butoane, procesoare, hardware, software și alte noțiuni și elemente greu de înțeles. Astăzi, avem o poveste frumoasă și emoționantă despre modul în care se transformă într-un liant între oameni. 

În timp ce unii oameni blamează felul în care tehnologia preia controlul asupra vieților noastre, raportându-se la dependența de smartphone și rețele sociale, alții privesc în ansamblu și înțeleg avantajele erei digitale. De exemplu, în secolele 19 și 20, în ajutorul nevăzătorilor venea doar alfabetul Braille. Acum, dezvoltarea tehnologiilor asistive are un traseu ascendent impresionant. Există tastaturi alternative, joystickuri, amplificatoare de ecran, dispozitive Braille.

De asemenea, în 2013, cei de la Apple au lansat aplicația MySmartEye, ea făcând parte dintr-un proiect extins, care are rolul de a ajuta nevăzătorii să descopere lumea înconjurătoare. În 2014, a fost lansat FingerReader, un gadget care permite nevăzătorilor să citească cărți obișnuite, iar cei de la OwnFone au lansat un telefon conceput special pentru oamenii cu deficiențe de vedere.

Când a fost lansată prima imprimantă 3D, majoritatea s-a gândit, cu siguranță, la toate utilizările amuzante pe care le-ar putea avea. Dar, iată că o companie din Brazilia, care se ocupă cu distribuirea scutecelor, a găsit o utilitate nobilă acestei noi tehnologii. Tatiana Guerra, o tânără care și-a pierdut vederea la 17 ani, a putut simți chipul copilului său nenăscut grație unui print 3D al celei mai recente ecografii. Bustul a fost însoțit de mesajul „Sunt fiul tău”, scris în alfabetul Braille.

Inspirația acestei campanii este proiectul Touchable Memories, care ajută oamenii nevăzători să experimenteze fizic amintirile aproape uitate, prin printarea 3D a unor fotografii de suflet, iar filmarea momentului nu are cum să nu te sensibilizeze.

 

 

 

Citește și: