Un videoclip care parodia Apple a nimerit funcțiile de pe Apple Watch încă din 2009

Apple Watch este cel mai popular gadget al acestor vremuri, dar cumva a fost prevăzut încă din 2009, printr-un videoclip în care erau parodiate gadgeturile americanilor. Creatorii lui au nimerit interfața și modul în care ai interacționa cu el.

Un Apple Watch este un telefon la încheietură, deși nu se poate conecta independent la Internet și bateria îi oferă o autonomie destul de limitată. Totuși, cum ar fi fost dacă gadgetul debuta pe piață încă din 2009, când exista doar iPhone și Macbook Air era cel mai lăudat notebook ultraportabil?

Cei de la The Onion (via PhoneArena) au vrut să parodieze laptopul Macbook Air al Apple și au gândit unul compus doar dintr-un ecran și un touch wheel similar celui de pe iPod. Astfel, nu interacționai decât prin selectarea unor elemente prin scroll și nu aveai tastatură, ci alegeai fiecare literă.

Oarecum, Apple Watch funcționează la fel, doar că ai o coroană în loc de touch wheel. Desigur, ecranul este tactil, dar este amuzant să vezi că o parodie a ajuns să devină realitate, într-o anumită măsură, câțiva ani mai târziu. Nu ar fi mers nimeni cu acel Macbook la încheietură, dar tot mai mulți vor alege un Apple Watch. Videoclipul de la The Onion nu duce lipsă de adjective, cum ne-a obișnuit Jon Ive, vicepreședinte și șef de design la Apple.

 

Răzvan Băltărețu
17:30 08.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video