A fost lansat primul telefon cu tastatură pentru orbi

A fost lansat primul telefon cu tastatură pentru orbi

Persoanele care nu pot vedea se pot de acum bucura de primul telefon creat special pentru ele, cu tastatură pentru orbi, în Braille.

ownfone 2 telefon braille orbi

Majoritatea smartphone-urilor recente au funcţii avansate dedicate persoanelor cu diverse handicapuri. Cei de la Apple au creat şi o reclamă la iPhone care evidenţiază modul în care telefonul lor favorizează nevăzătorii. Cu toate acestea, cele mai multe persoane care nu văd îşi doresc un gadget simplu pentru comunicaţii creat special pentru ei.

Cei de la , care în 2012 au mai realizat telefoane simpliste pentru vârstnici şi bătrâni, au creat acum un dispozitiv cât se poate de original. Vizibil în imaginea de mai sus, aparatul vine fără nici un fel de afişaj, cu tastatură pentru orbi. Sunt doar câteva butoane, dintre care cele patru poziţionate unul sub altul au rol de agendă. În spatele lor pot fi programate, prin intermediul unui computer, patru numere importante, precum părinţi, soţ/soţie, asistent medical. Hardware-ul încărcat de caractere scrise în Braille este realizat integral prin imprimare 3D.

Momentan, telefonul pentru nevăzători este disponibil doar în Regatul Unit la un preţ echivalent cu aproximativ 325 de lei, cu un abonament lunar de la 40 până la 80 de lei, în funcţie de cât vreţi să comunicaţi. Din punctul meu de vedere, aceste creaţii de nişă merită toate atenţia şi sunt convins că vor face viaţa mai uşoară celor care trebuie să fie în contact permanent cu membrii familiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: