MWC 2015 – Huawei a anunțat poate cel mai frumos ceas cu Android Wear

MWC 2015 - Huawei a anunțat poate cel mai frumos ceas cu Android Wear

La MWC 2015, chinezii de la Huawei au lansat primul lor smartwatch, un dispozitiv care împrumută puțin din aspectul Moto 360.

ACTUALIZARE Huawei a confirmat ceasul despre care au apărut ieri primele zvonuri și imagini. Este premium, seamănă cu LG G Watch R și Motorola Moto 360, dar, pe scurt, este frumos. Are un spațiu de stocare de 4GB, o memorie RAM de 512MB și un procesor Qualcomm la o frecvență de 1,2GHz. Huawei va oferi ceasul în 20 de țări, printre care America de Nord, Europa și America de Sud. Încă nu au fost anunțate prețul și lansarea oficială pe piață, conform The Verge.

Ceasul are un ecran de 1,4 inci AMOLED și va fi disponibil în nuanțele auriu, argintiu și negru. De asemenea, va rula Android Wear. Compania a anunțat și brățara TalkBand B2.


În urmă cu puțin timp, cei de la Android Central au observat pe aeroportul din Barcelona un poster cu un smartwatch produs de cei de la Huawei. Acum, dispozitivul a apărut pe YouTube în două noi reclame care dezvăluiau aproape orice detaliu în legătură cu acesta. Între timp, cele două reclame au fost scoase, dar imaginile cu primul smartwatch Huawei, realizate înainte de anunțul său oficial în cadrul MWC 2015, au rămas.

Din punct de vedere al design-ului, smartwatch-ul are un aspect premium. Acesta are o formă rotundă și pare a avea mici avantaje față de Moto 360 și LG G Watch R. În primul rând, display-ul este perfect rotund, spre deosebire de Moto 360 unde partea inferioară a acestuia nu afișa nimic deoarece găzduia numeroșii senzori. În al doilea rând, marginile sunt mult mai subțiri decât cele de pe LG G Watch R, fapt ce conferă ceasului un aspect mult mai plăcut.

mwc 2015 huawei smartwatch

Dispozitivul are o diagonală de 42 milimetri și va rula Android Wear. Display-ul va avea protecție din safir, iar construcția va fi de tip ”unibody” din oțel inoxidabil. Aparent vor fi disponibile mai multe tipuri de curele, inclusiv unele din metal. După cum scriu și cei de la Verge, nu se știu foarte multe lucruri în legătură cu specificațiile. Smartwatch-ul Huawei va include, totuși, un monitor cardiac și alți senzori utili amatorilor de activități sportive. Noul gadget va fi lansat în cadrul MWC 2015 unde vom putea afla mai multe despre el și planurile chinezilor de la Huawei.

huawei smartwatch mwc 2015 11

FOTO The Verge

Citește și: