23 feb. 2015 | 05:45

Un hacker a reuşit să „pupe” un smartwatch Android Wear cu un iPhone [VIDEO]

ACTUALITATE
Un hacker a reuşit să

Chiar dacă la prima vedere ar putea părea imposibil, un internaut a reuşit să facă un smartwatch Android Wear să funcţioneze în tandem cu un iPhone.

De la momentul lansării primelor ceasuri inteligente cu Android Wear, un lucru a fost evident. Smartwatch-urile construite pe platforma Google sunt menite să colaboreze doar cu terminale cu Android. Nici măcar nu conta dacă vreţi să profitaţi de toate funcţiile ceasului sau doar de o parte dintre ele, această restricţie rămânea valabilă, iar utilizatorii de iDevice-uri erau neglijaţi. În teorie, Google a promis că în timp vom vedea introdusă compatibilitatea cu iPhone-uri, dar nu a fost făcut nici un gest evident în această direcţie.

Din fericire, în fiecare moment se găseşte o minte creativă care să încerce să treacă peste limitările din fabrică ale unor gadgeturi. În acest caz particular a fost vorba de Mohammad Abu-Garbeyyeh, un dezvoltator de Android care activează online în spatele ID-ului MohammadAG. Acesta din urmă a postat zilele trecute un clip online prin care demonstrează că iPhone-ul său 6 este capabil să trimită o notificare către un cu  Android Wear. Pentru a îndeplini această sarcină, dezvoltatorul a creat o aplicaţie ce foloseşte acelaşi mod de transmitere a notificărilor folosit de . Este vorba de Apple Notification Center Service sau ANCS, un serviciu integrat în orice versiune de iOS, începând cu iOS 7 cu scopul unic de a împinge notificări către dispozitive terţe prin Bluetooth.

În final, acest experiment poate fi clasificat fără probleme ca fiind un pas în direcţia corectă. Din păcate, pentru a folosi navigarea, clientul de email sau căutarea prin Google Now pe un smartwatch gen Moto 360, aveţi în continuare nevoie de un smartphone cu Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele