Un hacker a reuşit să „pupe” un smartwatch Android Wear cu un iPhone [VIDEO]

, 23 Feb, 05:45

Chiar dacă la prima vedere ar putea părea imposibil, un internaut a reuşit să facă un smartwatch Android Wear să funcţioneze în tandem cu un iPhone.

De la momentul lansării primelor ceasuri inteligente cu Android Wear, un lucru a fost evident. Smartwatch-urile construite pe platforma Google sunt menite să colaboreze doar cu terminale cu Android. Nici măcar nu conta dacă vreţi să profitaţi de toate funcţiile ceasului sau doar de o parte dintre ele, această restricţie rămânea valabilă, iar utilizatorii de iDevice-uri erau neglijaţi. În teorie, Google a promis că în timp vom vedea introdusă compatibilitatea cu iPhone-uri, dar nu a fost făcut nici un gest evident în această direcţie.

Din fericire, în fiecare moment se găseşte o minte creativă care să încerce să treacă peste limitările din fabrică ale unor gadgeturi. În acest caz particular a fost vorba de Mohammad Abu-Garbeyyeh, un dezvoltator de Android care activează online în spatele ID-ului MohammadAG. Acesta din urmă a postat zilele trecute un clip online prin care demonstrează că iPhone-ul său 6 este capabil să trimită o notificare către un cu  Android Wear. Pentru a îndeplini această sarcină, dezvoltatorul a creat o aplicaţie ce foloseşte acelaşi mod de transmitere a notificărilor folosit de . Este vorba de Apple Notification Center Service sau ANCS, un serviciu integrat în orice versiune de iOS, începând cu iOS 7 cu scopul unic de a împinge notificări către dispozitive terţe prin Bluetooth.

În final, acest experiment poate fi clasificat fără probleme ca fiind un pas în direcţia corectă. Din păcate, pentru a folosi navigarea, clientul de email sau căutarea prin Google Now pe un smartwatch gen Moto 360, aveţi în continuare nevoie de un smartphone cu Android.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail