Microsoft pune Bing la ”poarta” Google cu Picturesque

Microsoft pune Bing la ”poarta” Google cu Picturesque

Războaiele între companiile de tehnologie iau, uneori, cele mai ciudate forme. Asta este și cazul motorului Bing care a ajuns pe ecranele de blocare ale telefoanelor cu Android.

Vestea vine de la Android Central, iar aplicația, numită Picturesque, este creată prin intermediul programului Microsoft Garage. Cu acesta, gigantul din Redmond le permite angajaților să lucreze la orice proiecte vor ei, indiferent de platformă.

Și, având în vedere raportul zdrobitor dintre utilizatorii de Android și cei de Windows Phone, să ne mire că angajații Microsoft visează la ”pășuni mai verzi”?

Revenind la Picturesque, trebuie pomenit că este o aplicație destul de simplă care înlocuiește ecranul de blocare al unui smartphone cu Android în imaginile alese de Bing. În plus, există și o căsuță Bing în care utilizatorii pot face căutări direct, dar și controale rapide către diverse funcții ale telefonului.

Aplicația este gratuită (o găsiți aici), dar, din păcate, fără să știu motivul, nu am reușit să o instalez pe niciun dispozitiv, așa că s-ar putea să fie vorba de o blocare în funcție de regiune.

Microsoft a plusat foarte mult, în ultimul timp, pe aplicații pentru Android și iOS. Dovadă este cea mai nouă versiune a aplicației Outlook, care a ajuns și pe iOS, dar și suita Microsoft Office.

 

Citește și: