13 dec. 2014 | 17:45

Facebook renunță la Bing: nu mai afișează rezultate de pe web

ACTUALITATE
Facebook renunță la Bing: nu mai afișează rezultate de pe web

Facebook search nu mai afișează rezultate din web, rețeaua socială renunțând astfel la Bing, motorul de căutare al celor de la Microsoft.

Facebook Zuckerberg

După cum știți, în urma unei căutări, Facebook Search includea printre rezultatele de pe rețeaua socială și rezultate de pe internet grație Bing, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft. Acum, însă, se pare că Search afișează numai rezultate de pe Facebook, rezultatele din Bing fiind înlăturate complet. Această noutate se pare că a fost implementată în urmă cu câteva zile, când Facebook și-a actualizat motorul de căutare pentru a afișa postări mai vechi. Puteți citi mai multe despre acel update pe Playtech aici.

Decizia a fost anunțată de o persoană din cadrul Facebook, conform celor de la Reuters. Rezultatele din Bing au fost pentru foarte mult timp incluse în Facebook Search, dar acum compania americană a declarat că vrea să se concentreze asupra rezultatelor interne. Rețeaua socială are la acest moment aproximativ 1,35 miliarde de persoane înregistrate.

Facebook a indicat, de asemenea, că vrea să se concentreze asupra îmbunătățirii Search, pentru ca acesta să dea un randament mult mai bun. Conform lui Mark Zuckerberg, aproximativ un miliard de căutări sunt efectuate în fiecare zi. Pe viitor, acesta a sugerat că rezultatele din Facebook Search, având în vedere cantitatea imensă de informații furnizată de utilizatori, ar putea face inutilă folosire motoarelor de căutare în anumite situații. Rețeaua socială a declarat că relația cu Microsoft nu a avut de suferit, cele două companii continuând să colaboreze foarte bine în alte domenii.