Microsoft Outlook a devenit o aplicație mult mai utilă și Office pentru Android iese din beta

Microsoft Outlook a devenit o aplicație mult mai utilă și Office pentru Android iese din beta

Odată cu un nou director Microsoft a schimbat și abordarea față de platformele concurente. Acum, la început de 2015, actualizează Outlook și e o aplicație tare utilă.

Satya Nadella, actualul director Microsoft, a spus că această companie trebuie să fie una cloud first, mobile first și chiar dacă Windows Phone nu este la fel de bună ca Android sau iOS, aplicațiile companiei pentru acestea sunt. Noua aplicație Outlook pentru Android și iOS preia puțin din limbajul de design Material al Google, interfața este intuitivă și mai bine organizată decât până acum.

Dacă ți se pare că Outlook seamănă cu ceva cunoscut, s-ar putea să îl compari cu Acompli. Este o companie și o aplicație pe care Microsoft a cumpărat-o la finalul anului trecut, iar acum a preluat designul inspirat al acesteia în produsul său. În prezent, Outlook oferă integrare cu servicii Exchange, iCloud, Gmail şi Yahoo. De asemenea, preia calendarele și contactele, opțiuni prezente în Gmail, dar care în produsele Microsoft au ajuns mai greu.

A-deeper-look-at-Outlook-for-iOS-Android-4 (1)

Mai ai la dispoziție și un manager de fișiere pentru a putea naviga prin documentele stocale pe dispozitiv sau pe cele din cloud din servicii precum OneDrive al Microsoft, Dropbox, Box sau Google Drive, conform Microsoft pe site-ul oficial. Noul Outlook e disponibil pentru iOS în App Store și e în preview pentru Android în Play Store.

Microsoft a anunţat și că aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint pentru tablete cu Android au ieșit din stadiul preview și sunt disponibile spre descărcare din Play Store. Vei putea folosi aceste produse Microsoft doar dacă ai tablete cu procesoare ARM, adică nu Intel Atom. Acest minus va fi remediat în următoarea perioadă, dar te vei lovi de el acum. Mai mult, Microsoft a anunțat că au fost înregistrate peste 80 de milioane de descărcări pentru Office pe iPhone și iPad. Pe Android, de la lansarea versiunii preview, au fost peste 250.000 de descărcări în circa 110 țări.

Citește și: