Magia Google: cum vei putea controla orice gadget prin gesturi

Magia Google: cum vei putea controla orice gadget prin gesturi

După Project Tango și alte idei îndrăznețe prezentate recent, era de așteptat ca cei de la Google să meargă și mai departe. 

Deși tehnologia avansează într-un ritm uimitor, în ceea ce privește dispozitivele care funcționează prin detectarea gesturilor, lucrurile sunt în fază incipientă. Project Soli, unul dintre cele mai noi experimente Google, arată cum ar putea un obiect care funcționează astfel să schimbe total modul în care interacționăm cu universul înconjurător.

Proiectul este în fază de dezvoltare la Google, iar cei care se ocupă de el sunt cei de la Advanced Technology and Projects (ATAP), laboratorul de cercetare al companiei, care se concentrează pe tehnologia futuristă. Dispozitivul folosește unde radar pentru a detecta cu precizie mișcările mâinii. Acest scenariu pare desprins din filmul Her, în care personajele manevrau obiectele prin mișcări simple.

Cei de la Google au prezentat recent un prototip. În demonstrație, Ivan Poupyrev, fondatorul Project Soli, a lovit o minge virtuală prin simpla mișcare a degetelor. De asemenea, dezvoltatorii au arătat cum poate fi schimbată ora unui ceas prin învârtirea unei rotițe imaginare cu degetele.

După aproximativ 10 luni de muncă, cei de la Google au optimizat Project Soli astfel încât cipul să fie de mărimea unei unghii. Scopul este de a-l integra în dispozitive precum smartwatchuri, în ideea în care ecranul mic al acestora ar putea îngreuna utilizarea lor manuală.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: