În lupta pentru Android, Microsoft reușește să își pună aplicațiile pe zeci de dispozitive

În lupta pentru Android, Microsoft reușește să își pună aplicațiile pe zeci de dispozitive

Microsoft face tot mai multe aplicații pentru Android, mai nou și Cortana e una dintre ele, iar acum își anunță parteneriatul cu LG și Sony pentru a livra pe dispozitivele lor aplicații. 

În martie a fost anunțat Samsung Galaxy S6, primul smartphone cu Android care să vină cu aplicații Microsoft preinstalate. Aproape trei luni mai târziu, lista se mărește și include acum 31 de parteneri. Mai mult, aplicațiile vor ajunge și pe modele de la LG și Sony, două dintre numele mari ale acestei liste. Dacă este curioasă mutarea Microsoft, și deschiderea producătorilor, n-ar trebui să fie.

De câțiva ani, Microsoft face bani de pe urma Android fără să dezvolte activ acest sistem de operare. Asta pentru că Microsoft folosește patente pe care le-a obținut în urma licitației de 4,5 miliarde de dolari a Rockstar Consortium, din care face parte. Atunci, portofoliul Nortel a ajuns la acest grup în care mai sunt implicate Apple, BlackBerry, Ericsson și Sony într-o încercare de a lupta cu rivali precum Google, Samsung sau Huawei. În noiembrie 2014, Samsung a refuzat să mai plătească pentru patente, iar în martie s-a văzut că o parte a compromisului a fost preinstalarea unor aplicații Microsoft.

Microsoft are peste 30 de aplicaţii pentru Android şi iOS, printre acestea fiind Office Lens, Outlook sau OneDrive și Skype. Anunțul recent al Microsoft, publicat pe blog, informează că adaugă încă 20 de parteneri, printre care Sony și LG. Astfel, acum acoperă zone precum Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, Germania, Brazilia, Argentina, Mexic şi China. Alături de nume mari mai este și Prestigio, pe care probabil îl știi prin dispozitivele vândute în România atât cu Android, cât și cu Windows.

Partenerii Microsoft vor oferi preinstalate aplicații precum Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive și Skype. Vor fi disponibile atât pe tablete, cât și pe telefoane, iar Sony promite că le va livra și pe Xperia Z4 în următoarele 90 de zile. Dacă voiai să scapi de serviciile Google, este o ocazie bună acum. Totuși, trebuie reținut că vor fi în continuare oferite și cele ale Google tot preinstalate.