La Google I/O 2015, gigantul online ne-a arătat cum va conecta totul la Internet

La Google I/O 2015, gigantul online ne-a arătat cum va conecta totul la Internet

Dintre toate anunțurile de la Google I/O 2015, unul care ne va afecta pe termen lung este cel despre Project Brillo. Este pasul pe care îl face Google în „Internetul Tuturor Lucrurilor”, acel concept la modă acum.

Google este o companie a Internetului și este clar că vrea ca totul să fie online, iar acest „tot” înseamnă Internetul Tuturor Lucrurilor. Este, cum a prezentat Sundar Pichai, omul care se ocupă de Android, Chrome și Project Brillo, universul în care fotoliul, tableta, mașina și televizorul „comunică” între ele.

Cum era firesc sau previzibil, Project Brillo este un sistem de operare bazat pe Android. Acesta rulează pe dispozitive cu dotări tehnice mediocre şi le permite dezvoltatorilor de software să creeze propriile metode de securizare. A fost prezentat acest proiect la Google I/O 2015, dar va fi lansat abia în trimestrul al treilea din 2015 și va dispune de infrastructură care va conecta toate dispozitivele la Internet.

Google-Brillo

Infrastructura aceasta a fost denumită Weave și le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea software care să ruleze atât în cloud, cât şi pe dispozitive inteligente sau obiecte capabil de IoT (Internet of Things). Dezvoltatorii Weave vor avea API-uri cross platform şi instrucţiuni universale, recunoscute de toate dispozitivele indiferent de sistemul de operare folosit. Odată cu Project Brillo și Weave, Google concurează cu parteneri de-ai săi, cum ar fi Samsung, Intel, Qualcomm, ARM, Huawei şi alţii care au astfel de planuri.

Weave