Project Ara – Smartphone-ul modular de la Google a fost demonstrat live [VIDEO]

După o lungă perioadă de imagini ipotetice şi speculaţii legate de , smartphone-ul modular a fost în sfârşit demonstrat live în cadrul Google I/O.

Momentan continuă să fie un vis frumos, dar dacă cineva reuşeşte să-l materializeze, cu siguranţă vor fi cei de la Google. Ideea de este una care ne-ar face viaţa mult mai uşoară dacă atât ,,placa de bază”, cât şi modulele funcţionale vor fi accesibile din punctul de vedere al preţului. Până să aflăm însă astfel de detalii, ne putem bucura că Project Ara şi-a cam depăşit statutul de proiect.

În cadrul unui keynote separat de prezentarea principală de la Google I/O desfăşurată zilele trecute în San Francisco, Rafa Camargo de la Google a făcut efortul de a ne demonstra live modul în care se asamblează şi funcţionează Project Ara. Pe lângă faptul că este prima oară când avem parte de o astfel de demonstraţie la scenă deschisă, întregul moment este destul de impresionant. În primul rând, inginerul Google a început să asambleze telefonul folosind diverse componente. În acelaşi timp, după ce a lăsat un spaţiu gol din carcasă, dispozitivul a pornit fără nici un fel de probleme. Finalul este cel mai surprinzător deoarece, după ce aparatul afişează un mesaj de eroare pentru că nu are un modul de cameră conectat, Rafa Camargo ataşează un alt modul deblocând şi această funcţionalitate prin realizarea unei fotografii cu cei prezenţi.

Astfel, am aflat că asamblarea unui smartphone modular nu este foarte dificilă. În schimb, nu ştim dacă Project Ara se va transforma într-un produs comercial până la finele lui 2015 sau va trebui să aşteptăm până în 2016 pentru a pune mâna pe unul.

03:45 01.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video