Lenovo LaVie Z sunt laptopuri foarte ușoare și performante, alternative bune la Macbook Air

Lenovo LaVie Z sunt laptopuri foarte ușoare și performante, alternative bune la Macbook Air

Lenovo anunță un laptop convertibil de 13 inci și o greutate sub un kilograme. Astfel, este cel mai subțire model de acest tip și primul lansat, în colaborare cu NECP, în afara Japoniei.

Lenovo și NEC Personal Computers (NECP) au anunțat două noi computere portabile ultraușoare. Lenovo LaVie Z HZ550 câștigă titlul de cel mai ușor laptop PC de 13 inci, cântărind puțin sub 800 de grame, în timp ce Lenovo LaVie Z HZ750 este cel mai ușor laptop convertibil de 13 inci din lume la 920 de grame. LaVie Z oferă o experiență 2 în 1 care îți permite să lucrezi în modul clasic de notebook pentru confortul scrierii pe tastatură clasică, dar devine și tabletă odată rotit la 360 de grade.

Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile în afara Japoniei, rezultate în urma fuzionării cu NEC încă din 2011. Și ușoare, și subțiri, căci ambele modele LaVie Z măsoară 16,9 mm. În ciuda recordului obținut în ce privește greutatea acestora și a aspectului, sunt, în același timp, rezistente. Ambele dispozitive au o construcție specială din aliaj de magneziu. Materialul este cu 50% mai ușoare decât aluminiul.

Lenovo-LavieZ_black_tablet-mode_WIN

Modelele LaVie au ecrane tactile de 13,3 inci, care pot veni, opțional, la rezoluție WQHD, iar modelul HZ750 este dotat cu procesoare din cea mai nouă generație de la Intel. De asemenea, computerele LaVie au instalat Microsoft Windows 8.1 și dispun de stocare pe SSD de 128 GB. Producătorul promite o autonomie de o zi, iar un rival în acest sens este Macbook Air.

Citește și: