Telefoanele Lenovo au prins la români. Câte a vândut cel mai mare producător de PC-uri

Telefoanele Lenovo au prins la români. Câte a vândut cel mai mare producător de PC-uri

Lenovo a anunțat oficial și în România preluarea diviziei de servere de la IBM, după ce în trecut a preluat divizia de computere. Compania a comunicat și câte telefoane a vândut în România în 2014.

Lenovo a preluat oficial divizia de servere IBM, și-a mărit echipa din România cu 150 de ingineri și în 2014 a reușit să vândă aproximativ 60.000 de smartphone-uri în ultimele șase luni ale anului. Aurel Nețin, directorul general Lenovo România, nu a specificat ponderea pentru vânzări prin operator și prin retail, dar a comunicat că în 2015 speră ca cifra să crească la 100.000 de unități vândute.

Dacă știi Lenovo mai bine drept producător de laptopuri și PC-uri, trebuie menționat că este cel mai de succes producător în această categorie de produse electronice. În România, Lenovo este pe locul întâi ca producător de computere, având o cotă de piață de aproximativ 25-30%, dar datele nu sunt finale. Mergând spre era PC+, Aurel Nețin a mai spus că în ciuda vânzărilor bune de smartphone-uri, pe tablete acestea sunt încă mici, lupta dându-se între branduri locale și la prețuri mici.

În noul sediu Lenovo, camerele au nume de inventatori sau scriitori români. FOTO Răzvan Băltărețu/Playtech

Pentru 2015, pe lângă telefoanele proprii, computere și servere, Lenovo mai are la dispoziție și compania Motorola cumpărată de la Google. Tranzacția a fost încheiată în octombrie anul trecut pentru o sumă de aproape trei miliarde de dolari. Totuși, chinezii au obținut doar Motorola Mobility, nu întreg portofoliul de patente pe care Google l-a cumpărat inițial în pachetul pe care a plătit 12,5 miliarde de dolari. Tot în octombrie, cu aproape 17 milioane de telefoane vândute, Lenovo era după Xiaomi pe locul patru în topul mondial al producătorilo.

Conform declarațiilor din urmă cu câteva luni, Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deţinută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primeşte o nouă companie de portofoliu cu aproape 3.500 de angajaţi în întreaga lume dintre care 2.800 sunt în SUA. Ultimul flagship lansat de Motorola este Moto X (2014) pentru care găsești un review aici. Mai jos ai o galerie foto cu imagini din noul sediu Lenovo.

Citește și: