Laser, frate! Microsoft propune o tehnologie futuristă pentru reîncărcarea telefoanelor

Laser, frate! Microsoft propune o tehnologie futuristă pentru reîncărcarea telefoanelor

Microsoft privește spre viitor și vrea să implementeze o metodă de reîncărcarea a bateriei mai eficientă și mai sigură: aceea prin laser.

Odată cu creșterea în dimensiuni a smartphone-urilor în ultimii ani, au crescut și cerințele acestora în ceea ce ține de energie. Bateriile au devenit mai mari și noi tehnologii au fost implementate. Cei de la Nokia au contribuit la popularizarea standardului Qi, Samsung a montat baterii care pot fi înlocuite, iar chinezii de la Oppo au accelerat procesul de reîncărcare.

Reîncărcarea wireless este o tehnologie interesantă, dar marea ei problemă este ineficiența. Aceasta se datorează risipei de energie care se produce în situația în care distanța dintre sursă și telefon este mai mare de câțiva centimetri. De asemenea, cei de la Winbeta menționează și pericolul pe care transmiterea de energie l-ar putea reprezenta pentru oameni. Astfel, Microsoft a început să lucreze la o metodă alternativă, iar soluția pe care o propune este cel puțin interesantă: laserul.

laser microsoft 11

În primul rând, metoda de reîncărcare la care lucrează compania din Redmond ar putea fi cel puțin la fel de rapidă precum cea prin cablu.  Energia va fi concentrată într-un fascicul laser, iar risipa de energie va fi redusă foarte mult. Telefoanele vor capta energia prin intermediul unor panouri similare din foarte multe puncte de vedere cu cele solare. Pentru ca întreg complexul să fie mai sigur, Microsoft plănuiește să monteze un sistem de închidere automată în momentul în care telefonul nu mai are nevoie de energie sau fasciculul a fost întrerupt.

Pentru moment, reîncărcarea prin cablu este într-un stadiu incipient. De asemenea, nu a durat foarte mult până când au început să apară întrebări. Oare faptul că energia este concentrată doar într-un fascicul nu este un minus? Ce se va întâmpla dacă cineva întrerupe fasciculul din greșeală? Reîncărcarea va reporni automat? Nu putem decât să sperăm că cei de la Microsoft vor răspunde tuturor acestora în viitorul apropiat.

Etichete: