11 dec. 2014 | 14:17

Freescale anunţă primul încărcător wireless Qi cu o putere de 15 watt

ACTUALITATE
Freescale anunţă primul încărcător wireless Qi cu o putere de 15 watt

O limitarea importantă a tehnologiei de încărcare wireless prin ar putea fi remediată de cei de la Freescale printr-un nou produs.

freescale-qi charger 15 watt

Gradul de confort oferit de încărcarea wireless a gadgeturilor este foarte mare. Având în vedere că nu mai scoateţi şi băgaţi cabluri toată ziua, sunt şanse mult mai mici pentru ca acestea din urmă să se strice. Din păcate, până de curând, o limitare importantă a acestui standard avea legătură cu viteza de încărcare. Dacă vă grăbeaţi să ajungeţi cu telefonul la 50% din baterie rapid, durata de încărcare ar fi fost înjumătăţită dacă aţi fi apelat la varianta cu fir. Acest handicap se datora limitei de cinci watt specifică soluţiilor de încărcare wireless.

Trecând peste aceste detalii însă, cei de la Freescale tocmai au anunţat primul încărcător compatibil cu standardul de încărcare wireless Qi cu o putere de 15 watt. Pentru că în acest caz se aplică principiul progresiei aritmetice, cu un astfel de încărcător aţi câştiga abilitatea de a vă încărca gadgetul preferat de trei ori mai repede în comparaţie cu un încărcător wireless obişnuit. Cu toate că pe piaţă, la ora actuală, există încărcătoare compatibile doar cu standardul , aceasta este o altă problemă care a fost remediată prin gadgetul de mai sus, deoarece este compatibil din start cu ambele.

Deşi anunţarea unui produs nu coincide deseori cu lansarea efectivă, merită să aveţi în vedere că Freescale a promis că acest gadget din imaginea de mai sus va ajunge în mâinile utilizatorilor în primul trimestru din 2015. Începând cu acel moment, dacă cei de la Freescale îşi vor licenţia noua tehnologie de încărcare, este foarte probabil să putem beneficia de aceeaşi viteză de încărcare şi de la alţi producători cu designuri mai atractive sau preţuri mai accesibile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele