Microsoft își reamintește de Windows Phone: Office va arăta ca pe iPhone

Microsoft își reamintește de Windows Phone: Office va arăta ca pe iPhone

După ce Microsoft a ignorat pentru o lungă perioadă suita , în curând aceasta ar trebui să beneficieze de un update important.

Dintr-un punct de vedere, 2014 a fost anul în care şi-a consacrat poziţia pe mobile, prin suite Office actualizate pentru iOS şi Android şi prin lansarea de aplicaţii gratuite Word, Excel şi PowerPoint pentru iPad şi iPhone. Din păcate, nu au fost la fel de norocoşi cei care şi-au făcut un obicei din a folosi dispozitive cu Windows Phone.

Pentru că gigantul din Redmond şi-a neglijat suficient utilizatorii smartphone-urilor cu Windows Phone, în perioada imediat următoare se pare că a decis să facă ceva în legătură cu această situaţie. Primul gest în această direcţie a constat într-o imagine teaser, pe care o puteţi vedea mai sus şi care a fost publicată pe pagina de Facebook a Microsoft Colombia. Imaginea a fost însoţită de textul: „Editaţi-vă documentele în timp ce sunteţi în departe de birou cu aplicaţia mobilă #Office“.

office-windows-microsoft_thumb.jpg

Deşi cele trei butoane virtuale de la baza telefonului din imagine sunt o referinţă clară către sistemului de operare pentru mobile al Microsoft, interfaţa efectivă a programului este aproape identică cu cea pe care o vedem pe iOS de ceva timp. Din acest moment, pot fi valabile doar două scenarii: fie Microsoft vrea să ofere o experienţă de utilizare constantă pe toate dispozitivele care rulează Office, indiferent de platformă, fie această captură a fost luată de pe un iPhone şi pusă prin intermediul Photoshop pe un smartphone cu WP.

Răspunsul la această întrebare împreună cu multe alte detalii despre viitorul Office şi Windows 10 le vom avea începând cu 21 ianuarie, data mult aşteptatului eveniment Microsoft pentru consumatori.

Citește și: