Lansarea Samsung Galaxy S6 se apropie: La ce să ne așteptăm de la noul flagship coreean

Lansarea Samsung Galaxy S6 se apropie: La ce să ne așteptăm de la noul flagship coreean

Lansarea lui Samsung Galaxy S6 este din ce în ce mai aproape. Acestea sunt câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care noul telefon Samsung le-ar putea aduce.

Ne aflăm iar în acea perioadă de dinaintea lansării unui flagship important, în care zvonurile încep să se adune, iar specificații și elemente de design exotice sunt vehiculate. Dar de data aceasta, ceva s-a schimbat. Lucrurile nu mai sunt așa cum erau înainte de lansarea lui Galaxy S5. Situația este mult mai dificilă acum și nimeni nu se ferește să recunoască, nici măcar coreenii.

Concurența puternică, reprezentată mai ales de producătorii chinezi care s-au dezvoltat foarte mult anul acesta, și gradul scăzut de inovație au fost printre principalele cauze. Mai mult decât atât, pentru prima oară în patru ani de zile, Samsung nu are un avantaj considerabil în materie de vânzări față de Apple. Unii analiști susțin că Samsung a vândut mai multe dispozitive decât Apple în ultimul sfert financiar, dar un număr similar de modele high-end. De cealaltă parte, alții susțin că Apple a depășit Samsung ca vânzări totale. Indiferent de cine are dreptate, situația este aceeași.

Din această cauză, Samsung Galaxy S6 este atât de important. De el depinde imaginea companiei în viitorul apropiat. Dar având în vedere numărul uriaș de zvonuri care au apărut în ultimul timp, este greu să ne dăm seama exact ce limbaj de design va implementa Samsung și ce specificații va alege. Pentru vă face o idee de bază despre posibilele caracteristici, vă prezentăm câteva dintre lucrurile la care vă puteți aștepta de la lansarea Samsung Galaxy S6.

lansare Samsung galaxy S6 11

Ecran 2K

După Samsung Galaxy Note 4, se pare că este rândul lui Samsung Galaxy S6 să primească un ecran QHD de 5,2 sau 5,3 inci cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli. Acesta este probabil singurul lucru de care puteți fi aproape în totalitate siguri, din moment ce fiecare zvon îl menționează. Chiar și așa, Samsung s-ar putea să rămână cu un pas în urmă. Dacă informația apărută ieri se dovedește a fi adevărată, cei de la LG ar putea monta un impresionant ecran 3K pe viitorul G4 cu o rezoluție de 2.880 x 1.620 de pixeli.

Lansare Samsung Galaxy S6 Edge

Lumea se așteaptă ca tot ce a avut Galaxy Note 4 mai bun să apară și pe viitorul Samsung Galaxy S6, inclusiv variante Edge. Astfel, am putea avea parte de un nou telefon cu ecran curbat care să continue trendul pornit de Galaxy Note Edge. Unii vorbesc chiar despre un Galaxy S6 Edge cu ambele margini curbate, dar sunt mici șanse să vedem așa ceva lansat în 2015.

lansare Samsung Galaxy s6  Note Edge review Playtech-0046

Design metalic

Încă de la lansarea lui Samsung Galaxy S5, coreenii ar fi trebuit să adopte metalul. A fost nevoie de lansarea lui Samsung Galaxy Alpha pentru ca aceștia să înceapă să folosească mai multe materiale premium. Se pare că Alpha și restul telefoanelor din seria A lansate au avut rolul de a testa piață în vederea lansării unui flagship ci design metalic ”unibody”. Samsung s-a bucurat de succes, iar noi ne putem declara mulțumiți de ce am văzut pe telefoane precum Samsung Galaxy A5, deși multe elemente rămân neschimbate. Să sperăm că prin Galaxy S6, Samsung va introduce și unele mai noi.

Samsung Galaxy A5 - review Playtech (1)

Lansare Samsung Galaxy S6 la MWC 2015

Samsung Galaxy S6 urmează a fi lansat, cel mai probabil, în cadrul MWC 2015, sau la diferență de câteva zile de evenimentul din Barcelona. MWC va avea loc între 2 și 5 martie, așa că venirea primăverii ne-ar putea aduce și un nou telefon Samsung. De asemenea, datorită situației financiare dificile, perioada dintre anunțul oficial și lansarea pe piață ar putea fi scurtată.

Procesor Exynos sau Snapdragon

Chestiunea procesorului a fost discutată pe larg în ultimul timp. La început se credea că Samsung Galaxy S6 va avea cu siguranță un Snapdragon 810. Pe parcurs, însă, se pare că au apărut unele probleme, motiv pentru lansările unor flagship-uri ar fi putut fi amânate. Qualcomm pare a fi rezolvat problema, iar LG G Flex 2, primul telefon cu Snapdragon 810, a fost lansat în cadrul CES 2015.

samsung galaxy s6 qualcomm 22

Acesta se pare că nu a fost destul cât să îi convingă pe cei de la Samsung, despre care se spunea că ar  vrea să abandoneze Snapdragon 810 aproape în totalitate pentru propriile modele Exynos. Motivul invocat au fost problemele legate de supraîncălzire. Dar Qualcomm nu era pregătită să piardă un asemenea client și a început să modifice ultimul Snapdragon pentru a se adapta cerințelor impuse de Samsung. De cealaltă parte, LG susține că nu este absolut nicio problemă din punct de vedere al temperaturii, fiind datorita producătorului să adopte un design care permite o aerisire corespunzătoare.

Afirmația aceasta a dat, la rândul ei, naștere altor zvonuri conform căror Samsung ar putea exagera unele aspecte pentru a-și promova linia de procesoare Exynos în defavoare Snapdragon 810. La acest moment, sunt motive să credem că ambele modele vor fi folosite, deși nu putem ști exact care dintre acestea va fi predominant.

Lansare Samsung Galaxy S6 cu 4GB RAM

Dup Asus, Samsung ar putea fi următoare companie uriașă care să includă 4GB RAM pe un telefon. Conform unui zvon apărut în urmă cu ceva timp pe GSMArena, Samsung a început deja să producă module de memorie de 4GB, acestea urmând a fi mult mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

asus zenfone 2 cover 1

Android 5.0 Lollipop

Nu de puține ori am auzit că Samsung Galaxy S6 va avea cea mai nouă versiune de Android. Deși vestea că Lollipop va fi inclus este una bună, ce ne interesează mai mult este posibilitatea ca Samsung să elimine anumite elemente inutile din TouchWiz, simplificând astfel interfața de utilizare criticată de atât de multe persoane în trecut.

lansare Samsung Galaxy s6

Camera foto de 20 MP

Pentru prima oară în seria Galaxy S5, am putea vedea o cameră foto de 20 de megapixeli montată. Aparent, ar fi existat în trecut planuri ca aceasta să fie implementată pe Samsung Galaxy Note 4, dar au fost abandonate din diverse motive. Acum coreenii par a fi nehotărâți între modelul de 16 megapixeli și cel de 20 pentru Samsung Galaxy S6.

Acestea au fost câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care am putea să le vedem în cadrul viitoarei lansări. Desigur, mai sunt unele zvonuri care vorbesc despre diferite aspecte, dar credibilitatea surselor este uneori îndoielnică.

lansare samsung galaxy s6

Citește și: