Samsung are parte de tratament preferențial: Qualcomm va îmbunătăți Snapdragon 810

Samsung are parte de tratament preferențial: Qualcomm va îmbunătăți Snapdragon 810

Despre Samsung Galaxy S6 s-a vorbit mult, iar unul dintre zvonuri menționa că acesta nu va mai fi dotat cu noul Snapdragon 810 de la Qualcomm.

De la Samsung Galaxy S6 se așteaptă foarte multe. Anul 2014, deși unul bun pentru Samsung din punct de vedere al telefoanelor vândute, a scos la iveală niște importante probleme financiare. Încasările producătorului sud-coreean au scăzut considerabil, iar trendul ar putea continua și în anul 2015. Samsung Galaxy S6 ar urma să fie o soluție, dar de curând au început să apară zvonuri în legătură cu unele probleme ale flagship-ului. Mai exact, procesorul Snapdragon 810 s-ar supraîncălzi, iar din această cauză, Samsung ar putea renunța la el.

Qualcomm, însă, nu pare a fi pregătită să piardă un client așa de mare, iar cei de la Phonearena relatează că producătorul de chip-uri este gata să îmbunătățească ultimul Snapdragon pentru a-i satisface pe coreeni. Noul model ar urma să rezolve înlăture problema supraîncălzirii complet, iar acesta ar urma să fie gata în luna Martie.

Snapdragon 810 a apărut deja pe un dispozitiv. Este vorba despre LG G Flex 2, cel mai nou telefon curbat de la LG. Aceștia a spus, printre altele, că nu există probleme legate de temperatură, menționând, de asemenea, că este datoria producătorului să implementeze un design ce permite o aerisire corespunzătoare.

samsung galaxy s6 qualcomm 22

Astfel, unii au ajuns să se îndoiască de spusele celor de la Samsung. Ei susțin că totul ar fi doar o încercare a Samsung să-și promoveze procesoarele Exynos. Vă reamintim că în locul lui Snapdragon 810, Samsung ar urma să folosească modelul Exynos 7 Octa. Problema legată de supraîncălzire ar putea fi fabricată pentru a atrage atenția asupra superiorității modelelor Exynos, dându-le un motiv clar celor de la Samsung să renunțe la Snapdragon 810. Mai multe informații nu sunt disponibile încă, acestea urmând să apară cel mai probabil în viitorul apropiat.

În luna aprilie a anului trecut cei de la Qualcomm făceau pentru prima oară publice informații despre noul lor vârf de gamă pentru tablete şi smartphone-uri. În toată această perioadă de timp însă, SoC-ul pe 64 de biţi a fost învăluit într-o aură de mister deoarece nu a beneficiat de o dată de lansare fermă. Cei la Qualcomm au promis că Snapdragon 810 se va regăsi în terminale în prima jumătate a lui 2015, deși zvonurile care circulau la un moment dat pe internet contraziceau această ipoteză. Puteți citi mai multe despre viitorul Snapdragon 810 pe Playtech aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: