27 oct. 2015 | 16:05

Jaguar plănuiește lansarea unui SUV electric

ENTERTAINMENT
Jaguar plănuiește lansarea unui SUV electric

Deși nici n-au lansat bine noul F-Pace, Jaguar se gândește să-i ofere un „frățior” electric, care să aibă un aspect similar, dar care să fie mult mai prietenos cu natura.

Deja a devenit clar pentru toată lumea că ultimul trend în materie de mașini este reprezentat de SUV-urile electrice. Undele dintre cele mai mari branduri auto au anunțat o viitoare lansare a unui astfel de autoturism, iar cei de la Jaguar nu se lasă mai prejos. Deși doar ce-au intrat pe piața SUV-urilor, varianta loc, F-Pace, lansându-se cu puțin timp în urmă, aceștia doresc să ducă lucrurile la un alt nivel: unul electric.

Denumit E-Pace, acesta va profita de designul aerodinamic pentru a reduce rezistența, crescând astfel eficiența. În plus, acesta ar fi prima mașină 100% electrică de la Jaguar, acest lucru putând să dicteze viitorul succes al mașinii. Deși încă nu se știu multe detalii despre SUV-ul electric, se pare că acesta va fi ceva mai mic decât F-Pace, dar va păstra aceleași linii are designului.

E-Pace ar intra în concurență directă cu Modelul X de la Tesla și cu viitorul Audi E-Tron, care este încă în stadiul de concept. Conform zvonurilor, SUV-ul electric de la Jaguar ar urma să fie construit în aceeași fabrică din Austria, unde se produc modele precum G-Class de la Mercedes, Countryman de la Mini și Aston Martin Rapide.

Analiștii economici au estimat că cei de la Jaguar ar trebui să producă 20.000 de astfel de mașini pe an, pentru a face profit. În comparație, Tesla are programată producția a 33.000 de Modele S în 2015. Chiar dacă nu va fi un succes comercial, SUV-ul electric de la Jaguar va oferi companiei destulă publicitate, mai ales că se aliniază în rând cu tendințele actuale, care pun la colț orice autoturism cu emisii.