Aston Martin DB10 este mașina pe care nu o vei putea conduce niciodată

Aston Martin DB10 este o super-mașină desenată special pentru rolul pe care îl „joacă” în filmul cu James Bond.

Regizorul Sam Mendes nu are obiceiul de a proiecta mașini sport extrem de performante. Totuși, acesta a făcut o excepție pentru James Bond. Mendes, care a regizat ultimele filme 007, a lucrat împreună cu constructorul auto Marek Reichman pentru a crea vehiculul care este deja un simbol al filmului. Scopul acestora a fost să facă bestia pe patru roți să se asemene cu protagonistul acțiunii.

În plus, aceasta trebuia să fie unică din toate punctele de vedere. Deși compania Aston Martin a construit mașini pentru James Bond în decursul ultimilor 25 de ani, aceasta este singura care nu va beneficia de o producție de serie. După cum o sugerează și numele, DB10 este o serie limitată de zece super-mașini cu statutul de operă de artă. Fiecare mașină este croită după scena în care joacă. Creatorii mașinii au vrut ca aceasta să fie imprevizibilă, să surprindă publicul.

Totuși, Aston Martin DB10 este mesagerul care vestește viitoarele mașini care vor ajunge pe piață. Postura acestuia asemănătoare cu cea a lui One-77, un concept anterior. Sub capotă, bestia ascunde un motor de 4.7 litri V8 care dezvoltă 420 de cai putere.

Din punct de vedere al designului, mașina lui James Bond impresionează cu farurile ce beneficiază de tehnologia LED, care îi conferă o privire subțire, ascuțită și amenințătoare.

Din păcate, oricât de mult și-ar dori unii să intre în posesia unei astfel de super-mașini, indiferent cât ar costa, Reichman, care nu dorește să divulge prețul de producție al mașinii, afirmă clar că o singură persoană poate conduce un Aston Martin DB10, iar acela este James Bond.