Jaguar a doborât recordul mondial pentru luping

Jaguar a doborât recordul mondial pentru luping

Odată cu salonul auto de la Frankfurt, Jaguar s-a avântat oficial în segmentul de crossover. Moment prielnic pentru a le aminti tuturor că noile lor mașini sunt departe de a fi convenționale.

Jaguar F-Pace, care va ajunge pe străzile din Statele Unite la începutul anului viitor s-a lansat într-un mod neconvențional, doborând un record mondial. Dovadă că britanicii nu se lasă umiliți de SUV-ul celor de la Bentley, care a fost decalat cel mai rapid din lume, și arată că și mașina lor este demnă de un record modial, unul chiar mult mai original.

Povestea lansării implică un Jaguar F-Pace, șoferul cascador Terry Grant și o buclă de 20 de metri înălțime. Așa că în loc ca mașina lor să fie protagonista fotografilor, stând cuminte pe covorul roșu, Jaguar a preferat să o supună unei forțe de 6.5 G în timp ce a făcut înconjurul buclei, doborând un record mondial în timpul acestui proces.

Cascadoria a avut rolul de a evidenția agilitatea și esența atletică a noului Jaguar F-Pace. În fapt, Jaguar numește acest model „cea mai practică mașină sport”, ferindu-se să puncteze faptul că este de fapt un SUV. Chiar și așa, mașina arată ca un mix între un SUV de lux și o mașină obișnuită.

Potrivit celor de la Autoblog, F-Pace are la bază arhitectura de aluminiu a celor de la Jaguar și se va lansa în două variante de motorizare pe benzină: V6 cu 340 de cai putere, sau V6 cu 380 de cai putere. Ulterior, gamei i se va alătura un motor diesel de 2.0, cel mai probabil la sfârșitul toamnei din 2016 care va reprezenta modelul de bază. Prețul acestuia va porni de la aproximativ 42 de mii de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: