Audi lansează o bestie electrică în corp de SUV

Lupta mașinilor electrice este în plină desfășurare iar Audi i-ar putea pune pe toți la pământ. Brandurile de sub umbrela Volkswagen au prezentat toate câte un concept electric în cadrul salonului auto de la Frankfurt, dar Audi a ieșit cu siguranță în evidență.

Noul Audi E-tron Quattro are o pereche de motoare electrice care pun în mișcare roțile din spate, iar altul care propulsează roțile din față. Asta îi conferă mașinii 429 de cai putere. Mașina electrică ar trebui să atingă suta de kilometri în doar 4.5 secunde, ceea ce înseamnă că va fi un SUV al naibii de rapid.

E-Tron Quatro va avea baterii de 95kWh, iar Audi susține că acestea ar trebui să fie complet încărcate în doar 50 de minute. Potrivit celor de la Autoblog, autonomia bateriilor asigură parcurgerea unei distanțe impresionante de aproape 500 de kilometri. Având în vedere ritmul alert cu care se dezvoltă bateriile create pentru vehiculele electrice,este foarte probabil ca versiunea pentru producție a acestei mașini să fie dotată cu niște baterii chiar mai performante.

În plus, E-tron Quatro dispune de un panou solar amplasat pe plafon, ce captează lumina soarelui și o transformă în energie, făcând condusul în zilele însorite chiar mai plăcut decât este acum.

Deși conceptul a fost lansat în cadrul salonului auto de anul acesta, Audi susține că producția de serie a SUV-ului electric E-tron Quatro va începe abia în anul 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: