Primul SUV de la Jaguar ar putea anunța o familie întreagă de astfel de mașini

Prezentarea oficială a primului SUV Jaguar este iminentă și va avea loc în cadrul salonului auto de la Frankfurt, în septembrie anul acesta. Această lansare va marca începutul unei linii de vehicule de acest tip, construite de cei de la Jaguar.

De câteva luni se tot zvonește despre o posibilă lansare a britanicilor de la Jaguar pe piața de mașini de tip SUV.

Conform Le Blog Auto,  Jaguar se alătură seriei X de la BMW, sau modelelor Q, de la Audi. Surse din cadrul companiei confirmă mai multe modele de crossover, spunând că nu ar trebui să ne gândim la un singur SUV, ci la o întreagă familie.

Potrivit britanicilor, un mini SUV ar fi alegerea cea mai plauzibilă pentru a intra pe piața de crossovere, poziționându-se ca și concurent direct pentru Audi Q1.

Deși detaliile despre varianta mini a unui SUV construit de cei de la Jaguar sunt încă în stadiul de zvonuri, avem confirmarea unui frate mai mare, F-Pace, care va avea un motor V6 de 3 litri și o lungime de 4,72 de metri. Acesta a fost deja testat în condiții extreme, la temperaturi cuprinse între minus patruzeci și de peste cincizeci de grade celsius, unde a fost supus la numeroase probe.

Autor: Ștefan Neculai

Citește și:
Etichete: