După 35 de ani de la primul Walkman, Sony vrea să dai 1.200 de dolari pe cel mai nou

După 35 de ani de la primul Walkman, Sony vrea să dai 1.200 de dolari pe cel mai nou

La mai mult de 35 de ani de la lansarea primului model, Sony a prezentat cel mai nou Walkman în cadrul CES 2015.

Dacă ne uităm la Sony din 1979 și Apple din ziua de astăzi, nu putem să nu observăm câteva asemănări foarte importante. Niciuna dintre aceste două companii uriașu nu a inventat cel mai de succes produs al lor. Apple nu a fost prima companie care să lanseze un smartphone, iar Sony nu a inventat player-ul de casete portabil, onoarea aparținând unui om de știință brazilian de origine germană. Cu toate acestea, creațiile lor au reușit să îmbunătățească un produs deja existent pe piață, devenind în acest fel niște succese comerciale răsunătoare.

În anul 1979, primul Walkman nu a fost un pas uriaș înainte în privința casetelor magnetice. Dar datorită nivelului de portabilitate fără precedent pe care îl oferea și faptului că nu avea difuzoare, ci doar un jack pentru căști, acesta s-a vândut în zeci de mii de exemplare în primele săptămâni. Conform celor de la TIME, Sony a vândut în Japonia mai mult de 50.000 de unități în condițiile în care anticipaseră vânzări de aproximativ 5.000 de unități.

Până acum, s-a vândut în total peste 400 de milioane de dispozitive Sony Walkman, iar dintre acestea, mai mult de 200 de milioane sunt modele cu casetă. Ca orice alt produs, Sony Walkman a trecut prin diferite faze, de la player de casete la MP3 player la streaming de muzică. Astăzi, Sony Walkman este pentru mulți un dispozitiv de domeniul trecutului, dar contribuția acestuia la dezvoltarea tehnologiei în acest domeniu și a industriei muzicale nu poate fi negată.

Scurt istorie a Sony Walkman

Sony Walkman TPS-L2 a fost primul din seria Walkman. Acesta a fost creat în anul 1979 la cererea lui Masaru Ibuka, unul dintre co-fondatorii Sony. Acesta călătorea foarte des, iar pentru a asculta muzică în timpul deplasărilor, purta un model TC-D5 foarte greu de transportat. Astfel, Ibuka i-a cerut lui Norio Ohga să producă un dispozitiv portabil, exclusiv pentru playback și optimizat pentru a fi folosit cu căști. Așa a luat naștere primul Sony TPS-L2. Au fost sugerate mai mult nume pentru acesta: Stowaway, Soundabout etc. Într-un final, s-a hotărât ca produsul să fie denumit Walkman.

walkman sony cover

Sony Walkman WM-101 era la vreme lui cel mai subțire dispozitiv de acest fel. Pentru a fi realizat WM-101, cei de la Sony au fost nevoiți să implementeze noi procese de asamblare și noi tehnologii. WM-101 a fost, de asemenea, primul Walkman cu baterii reîncărcabile.

WM-101

Sony Walkman Sports WM-B52 a rămas unul dintre produsele extrem de cunoscute ale anilor ’90. Cu toate acestea, după cum menționează și cei de la Verge, dispozitivul a fost inventat cu mai mulți an în urmă în 1988. Culoarea galbenă a contribuit și ea la popularitatea imensă.

sony walkman sports

Sony Walkman MZ-1 a fost dispozitivul prin care cei de la Sony au introdus și cel mai nou format audio al lor în anul 1992.

sony walkman md

Sony Walkman NW-MS70D s-a remarcat prin faptul că beneficia de 256MB de memorie flash. Pe lângă aceasta, în cazul în care aveați nevoie de mai mult spațiu, puteați oricând să montați un card.

walkman 12

Sony Ericsson Walkman W200 a fost un device extrem de interesant, primul telefon Walkman. Pentru a accesa această funcție, modelul W200 era dotat cu un buton special unde se găsea emblema Walkman.

sony walkman phone

Sony Walkman NW-X1060 a apărut prea târziu pentru a mai putea avea un impact cu adevărat semnificativ. În anul 2009, acesta a fost primul Walkman cu ecran tactil de la Sony, dar concurența cu produsele celor de la Apple a avut un impact mare asupra vânzărilor.

nwz-x1060

Sony Walkman NW-ZX1 este penultimul model din aceasta serie. Lansat în urmă cu câteva luni, acesta nu s-a dovedit a fi un succes enorm, confirmând faptul că Walkman-ul este pe moarte.

walkman zx1

Sony Walkman NW-ZX2 a fost prezentat de curând de cei de la Sony în cadrul CES 2015, eveniment organizat în Las Vegas. Având în vedere varietatea de device-uri care stau la dispoziția consumatorilor, prețul de 1.200 de dolari fixat de Sony este unul mult prea mare.

sony walkman

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: