05 sept. 2014 | 12:00

Sony Walkman, noua generație: NWZ-A17 e un player perfect pentru audiofili pretențioși

ACTUALITATE
Sony Walkman, noua generație: NWZ-A17 e un player perfect pentru audiofili pretențioși

Este mic, vine fără touchscreen şi nici nu este foarte greu. În schimb, NWZ-A17 redă orice format audio cu o fidelitate remarcabilă.

 

Sony Walkman NWZ-A17

Într-o piaţă în care nouă din zece persoane ascultă muzică în deplasare de pe telefon, cei de la speră să iasă în evidenţă cu un produs destinat audiofililor. Gadgetul de mai sus este un banal player de muzică la prima vedere, dar la interior vine cu tot ce trebuie pentru a asigura o audiţie cu mult peste medie.

Descoperă mai multe gadgeturi prezentate la IFA 2014

Redă orice format audio, atât necompresat, gen FLAC sau ALAC, cât şi compresat, MP3, WMA, AIFF şi altele. Are o construcţie integral din aluminiu şi integrează un display de 2,25 inci cu o rezoluţie de 320 x 240 de pixeli pentru afişarea detaliilor pieselor pe care le ascultaţi. Nu are WiFi şi nu poate fi folosit pentru streaming. Are în schimb conectivitatea Bluetooth pe care o puteţi folosi în tandem cu o pereche de căşti wireless.

Deşi preţul de 300 de dolari ar putea fi perceput ca mare, redarea de conţinut audio Hi-Res nu a fost niciodată foarte ieftină. Are o memorie internă de 64GB şi poate reda muzică până la 192 KHz/24 biţi. „Creierul“ întregii calități este un amplificator creat special pentru el cu numele de S-Master HX Digital Amplifier. Acesta din urmă reduce la maxim distorsiunile şi zgomotul de fond, în acelaşi timp fiind capabil să reproducă o gamă foarte largă de frecvenţe.

În definitiv, astfel de produse trebuie cumpărate cu căştile pe urechi, pentru a vedea dacă simţiţi o diferenţă la nivelul calităţii. În teorie, sună bine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele