29 ian. 2015 | 00:27

Cum îţi faci abonament la Netflix din România şi accesezi alte servicii online din SUA

TUTORIALE
Cum îţi faci abonament la Netflix din România şi accesezi alte servicii online din SUA

După ce am studiat foarte atent problema, în urmă cu o săptămână am decis să-mi fac abonament la Netflix, să caut un şi să mă uit la filme.

Dacă nu era evident din toate căutările voastre pe internet, merită să aveţi în vedere faptul că americanii sunt privilegiaţi când vine vorba , indiferent dacă este vorba de filme online, seriale sau radio personalizat. Multe dintre ele sunt contra cost şi necesită plata unui abonament, unele sunt gratuite, dar toate necesită o adresă IP de SUA pentru a le putea accesa. Practic, sunt servicii create de americani pentru americani. Există mai multe moduri pentru a păcăli restricţia de localizare, dar cel mai eficient şi intuitiv implică utilizarea unui VPN sau Virtual Private Network.

Dacă nu aţi mai auzit niciodată despre acest serviciu, merită să-l percepeţi ca pe o conexiune sigură realizată prin intermediul conexiunii voastre obişnuite la internet. E acelaşi sistem folosit de hackeri pentru a fi mai greu detectabili, prin prisma faptului că, înainte de a accesa o pagină web sau un anumit serviciu online, conexiunea este realizată folosind nişte noduri de legătură care au ca scop mascarea adresei IP originale. Astfel, IP-ul vostru de România se transformă într-un IP de Statele Unite ale Americii. Ideea nu este nici pe departe nouă. Acest standard are aproximativ 20 de ani. Ce s-a schimbat însă între timp este modul incredibil de simplu prin care puteţi implementa şi voi un VPN pe PC, smartphone sau tabletă. În definitiv, dacă v-aţi ambiţionat să plătiţi un preţ de aproximativ 9 dolari pe lună pentru streaming de filme, este normal să vedeţi acele filme de pe fiecare dintre gadgeturile voastre.

Netflix VPN Google Chrome

HOLA – Un VPN ieftin şi bun

Înainte de a vă apuca de orice altceva, trebuie să aveţi un VPN care funcţionează foarte simplu şi e cross-platform. Astfel, dacă veţi ajunge să investiţi într-un astfel de serviciu, va funcţiona la fel de bine atât pe desktop-ul de acasă, cât şi pe tableta din ghiozdan sau telefonul din buzunar, indiferent dacă vorbim de un iDevice sau un Android.

După lungi căutări pe marginea acestui subiect, am ajuns la concluzia că Hola este un serviciu mai mult decât decent din punctul de vedere al raportului preţ/performanţă. Pe lângă faptul că are şi o versiune gratuită pe care o puteţi experimenta sub formă de extensie pe Chrome sau Firefox, de pe hola.org puteţi descărca aplicaţii client pentru Internet Explorer, Android, Windows, iOS şi Mac OS X. Dacă vă desfăşuraţi cea mai mare parte a activităţilor de pe PC, nici măcar nu va trebui să plătiţi pentru a profita de acest VPN. Versiunea Premium a serviciului, pentru care veţi plăti 5 dolari pe lună, este necesară pentru a folosi acelaşi VPN pe iPad, iPhone sau Android.

Pentru a vă crea contul propriu pe Hola intraţi pe http://hola.org/, faceţi un click în dreapta sus pe Sign up şi optaţi pentru autentificarea prin Email, Facebook sau Google.  Ca un mic artificiu, la care, de altfel, am apelat şi eu, merită să ştiţi că o lună de acces premium la Hola poate fi câştigată prin invitarea unei persoane prin email la acelaşi serviciu. În acel context, atât voi, cât şi persoana invitată, câştigă o lună de acces premium. Numărul de luni câştigate prin această metodă, din experienţa mea, nu este limitat.

Pentru a utiliza Hola pe iOS sau Android, trebuie să descărcaţi utilitarul omonim din Google Play sau Apple iTunes. După instalare, vă autentificaţi cu numele de utilizator şi parola create anterior şi, în câteva secunde, în meniul de configurare al telefonul vostru, după ce v-aţi dat acordul, va apărea un profil VPN. Pentru a-l utiliza, este suficient să accesaţi secţiunea VPN din meniul de configurare al gadgetului vostru şi să vă conectaţi. Dacă totul va funcţiona cum trebuie, în stânga sus, lângă simbolul aferent conectivităţii WiFi sau 3G/4G veţi vedea sigla VPN.

Pandora Netlfix Hulu HOLA VPN 2

Netflix şi alte servicii online din SUA

După ce aţi reuşit să configuraţi Hola pe dispozitivul vostru preferat, puteţi accesa hola.org/access/popular pentru a vedea câteva sugestii legate de serviciile online cele mai populare, atât în SUA cât şi în Regatul Unit sau alte teritorii. Hulu, de exemplu, vă permite să urmăriţi gratuit cele mai recente episoade ale serialelor voastre preferate. Contra sumei de 8 dolari pe lună, aveţi acces la sezoane întregi ale respectivelor seriale, la o colecţie generoasă de filme şi documentare.

Pandora este un radio online gratuit complet personalizabil în funcţie de gusturile voastre muzicale. Spotify, dacă suportaţi câteva reclame ocazional, de asemenea este gratuit. Opţiunile sunt destul de variate şi majoritatea oferă o parte semnificativă a respectivului serviciu fără costuri suplimentare. Dacă vreţi însă să investiţi câţiva dolari pe lună într-un abonament, nu uitaţi că vorbim de servicii din SUA, ca urmare, nu toate suportă plata prin carduri de credit sau debit din România.

neflix preturi

Fixaţia mea a fost pentru Netflix, deoarece au cea mai mare bază de filme şi seriale actualizate în permanenţă pe care o puteţi accesa de pe orice dispozitiv. În momentul în care vă creaţi un cont pe Netflix aveţi acces la o lună de acces gratuit, după care veţi fi taxat în funcţie de planul de plată ales. Pentru a vă crea respectivul cont, accesaţi www.netlfix.com, porniţi Hola sau activaţi VPN-ul cu opţiunea SUA, faceţi click în dreapta sus pe Sign in şi un al doilea click pe ,,Create a new account”. La această etapă, puteţi folosi Facebook sau o adresă de email pentru autentificare, după care vă vor fi afişate tipurile de abonament şi veţi avea opţiunea să alegeţi o metodă de plată.

Eu am optat pentru varianta de 9 dolari care vă permite să vizionaţi conţinut de pe Netflix pe două dispozitive simultan. În ceea ce priveşte plata efectivă, nu folosiţi PayPal pentru că veţi fi refuzat din cauza adresei de România pe care o aveţi asociată contului. Puteţi fără probleme să folosiţi un card de credit sau debit de la orice banca românească, cu menţiunea să introduceţi un cod poştal de Statele Unite lângă detaliile de card. Din cauza serialului Beverly Hills din copilărie, de fiecare dată, în astfel de situaţii, eu folosesc 90210. Asta a fost tot.

După ce aţi trecut prin paşii detaliaţi mai sus, puteţi începe vizionarea de conţinut. Fondurile vor fi retrase din cont în fiecare lună şi puteţi în orice moment să renunţaţi la abonament fără nici un fel de repercusiuni. Netflix are aplicaţii dedicate pentru orice platformă, Android, iOS, Windows Phone, dar puteţi accesa şi site-ul web de pe tabletă, smartphone sau PC. Dacă aveţi un cont de App Store de România şi nu vă apare la căutare, pentru că Netflix este disponibil doar în SUA, în urmă cu ceva timp am creat un tutorial pe marginea subiect pe care îl găsiţi aici: Cum să accesăm Apple iTunes fără restricții din România.

Pandora Netlfix Hulu HOLA VPN 3

Ce am câştigat?

În mod evident, aproape tot conţinutul accesibil prin trucurile de mai sus este în limba engleză, cunoaşterea limbii lui Shakespeare fiind o condiţie necesară pentru a aprecia amalgamul de conţinut multimedia. Partea bună este că, în cazul Netflix sau Hulu, orice film sau episod dintr-un serial este subtitrat în engleză, aspect care vă ajută să vă mai perfecţionaţi un pic cunoştinţele în acest domeniu.

În altă ordine de idei, o astfel de investiţie se justifică doar dacă timpul vostru liber vă permite să vedeţi un film, două în fiecare săptămână. S-ar putea de asemenea să se justifice dacă aveţi în vedere faptul că pe Neflix există conţinut video pe care nu îl găsiţi nicăieri în altă parte, nici măcar pe torrent. Pasiunea mea este pentru show-uri de stand up comedy, iar acestea nu ajung pe internet precum episoadele din .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele