Cel mai piratat serial TV în 2014: Game of Thrones

Cel mai piratat serial TV în 2014: Game of Thrones

Istoria se repetă, cel puţin în cazul , care continuă şi în 2014 să fie cel mai piratat serial TV de pe site-urile de torrente la nivel global.

game-of-thrones-top piraterie

Cu o intrigă ce reuşeşte să combine suficient de multe elemente realiste cu un amalgam de dragoni, zombi şi alte creaţii mitologice, Game of Thrones este unul dintre cele mai populare seriale TV deja de câţiva ani. Partea mai puţin plăcută pentru realizatorii serialului şi pentru cei de la HBO este că respectiva popularitate se manifestă şi online prin recorduri de piraterie.

În topul pentru 2014 publicat de cei de la TorrentFreak, liderul necontestat la capitolul seriale TV, , a fost Game of Thrones. În total, s-au înregistrat peste 8 milioane de descărcări prin BitTorrent pentru episoadele bazate pe cărţile lui George R.R. Martin. Restul topului a conţinut câteva seriale despre care este foarte probabil să fi auzit, dar care nu s-au apropiat nici pe departe de numărul de download-uri menţionat mai sus. Locul doi a fost obţinut de The Walking Dead cu 4,8 milioane de download-uri. La un milion de descărcări distanţă, cu 3,9 milioane, The Big Bang Theory a obţinut poziţia a treia. Cea mai surprinzătoare prezenţă în top este How I Met Your Mother, un serial care s-a încheiat în prima parte a acestui an, dar a fost descărcat de 3,5 milioane de ori.

Având în vedere că acest clasament nu a avut în vedere şi multitudinea de website-uri online care oferă seriale pentru streaming gratuit fără drepturi de autor, cei de la TorrentFreak au admis că cifrele publicate nu sunt cele mai precise. În schimb, ar trebui folosite ca un reper de popularitate şi mândrie personală pentru echipa din spatele Game of Thrones. Michael Lombardo, un director HBO, a afirmat într-un interviu recent că percepe ca pe un compliment gradul de piraterie al serialului, în timp ce regizorul său a menţionat clar că nu vede ca pe o problemă performanţa la acest capitol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: