Creatorii Mario vor scoate jocuri pentru dispozitivele mobile

Creatorii Mario vor scoate jocuri pentru dispozitivele mobile

Japonezii de la Nintendo, compania care ne-a dat jocuri precum Mario sau Zelda, a anunțat de curând că va începe să dezvolte jocuri pentru dispozitive mobile.

Nintendo a încheiat de curând un parteneriat cu DeNA, companie ce deține una dintre cele mai mari platforme jocuri pe dispozitive mobile din Japonia. Astfel, în condițiile în care au negat această posibilitate în trecut, cei de la Nintendo vor începe să creeze jocuri pentru smartphone-uri și tablete. Din păcate, însă, acestea vor fi toate jocuri noi, așa că nu ne putem aștepta prea curând să jocuri precum Super Mario Bros. pe telefon.

După cum scrie și în declarația oficială, ”doar jocuri noi, optimizate pentru dispozitivele inteligente vor fi create”, iar titlurile mai vechi create special pentru Wii U sau Nintendo 3DS nu vor fi portate. Cu toate acestea, este menționat faptul că jocurile vor fi dezvoltate pe baza proprietății intelectuale a celor de la Nintendo, existând șanse ca cele mai cunoscut dintre personajele create de aceștia să-și facă apariția.

nintendo characters

De câțiva ani, cei de la Nintendo intraseră în obscuritate datorită eșecului înregistrat cu . Din păcate, respectiva consolă next-gen nu a fost un succes răsunător pentru compania japoneză şi cei mai mulți gameri s-au orientat către soluțiile similare de la Microsoft și Sony. În ultimele luni însă situația s-a schimbat într-un semnificativ.

În cel mai recent studiu publicat de NPD, referitor la piața din SUA, a ieșit la iveală că familia de console portabile Nintendo 3DS s-a vândut mai bine decât PlayStation 4 sau Xbox One în februarie. Este vorba de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL şi noul Nintendo 3DS XL actualizat spre finalul anului trecut. Deși mai au un pic de lucru până când popularitatea consolei Wii U va atinge nivelurile înregistrate de Sony sau Microsoft cu ale sale console next-gen, aceasta este o victorie importantă pentru Nintendo. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

Etichete: