Succes mărunt pentru Nintendo: A fost peste Sony PS4 și Xbox One în februarie

Succes mărunt pentru Nintendo: A fost peste Sony PS4 și Xbox One în februarie

Într-un mod surprinzător, un studiu recent referitor la vânzările de console din ultimele luni a scos la iveală dominaţia în februarie.

Deja de câţiva ani, cei de la Nintendo intrase în obscuritate datorită eşecului înregistrat cu . Din păcate, respectiva consolă next-gen nu a fost un succes răsunător pentru compania japoneză şi cei mai mulţi gameri s-au orientat către soluţiile similare de la Microsoft şi Sony. În ultimele luni însă situaţia s-a schimbat într-un semnificativ.

În cel mai recent studiu publicat de NPD, referitor la piaţa din SUA, a ieşit la iveală că familia de console portabile Nintendo 3DS s-a vândut mai bine decât PlayStation 4 sau Xbox One în februarie. Este vorba de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL şi noul Nintendo 3DS XL actualizat spre finalul anului trecut. Deşi mai au un pic de lucru până când popularitatea consolei Wii U va atinge nivelurile înregistrate de Sony sau Microsoft cu ale sale console next-gen, aceasta este o victorie importantă pentru Nintendo.

Statistic, în primele două luni din 2015, vânzările de 3DS au înregistrat o creştere cu 90% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel mai probabil motiv pentru această discrepanţă este lansarea recentă a The Legend of Zelda: Majora’s Mask pentru respectiva consolă. În mod uzual, nu am pune în aceeaşi găleată consolele portabile şi cele de sufragerie, dar având în vedere cât de mulţi dintre noi se joacă pe telefoane şi tablete, e bine de ştiut că mai există o piaţă pentru dispozitive precum 3DS sau PS Vita.

În rest, Sony a revenit în fruntea clasamentului pentru vânzările de console next-gen. După ce timp de vreo două luni Microsoft a reuşit să vă convingă să vă achiziţionaţi un Xbox One prin intermediul unor reduceri atrăgătoare, în luna februarie, vânzările de PlayStation 4 le-au depăşit pe acelea de Xbox.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: