15 sept. 2015 | 14:53

Porsche ar putea lansa cea mai frumoasă mașină electrică

ENTERTAINMENT
Porsche ar putea lansa cea mai frumoasă mașină electrică

La Salonul Auto de la Frankfurt, cei de la Porsche au prezentat o mașină care ar putea concura pe viitor cu cele mai performante modele Tesla.

Atunci când vorbim de mașini electrice, Porsche nu este prima companie care ne vine în gând. În ciuda acestui lucru, germanii par a avea planuri foarte mari pentru viitor. Și ce altă ocazie ar fi fost mai bună pentru a le prezenta decât cunoscutul Salon Auto de la Frankfurt? În cadrul evenimentului, Porsche a prezentat întregii lumi un model despre care unii spun că ar putea reprezenta un concurent pentru Tesla Model S.

Denumit Mission E, conceptul este dotat cu un motor de 591 cai putere. Pentru a vă putea face o idee, Tesla Model S P85D are un motor de 690 de cai putere. De asemenea, Mission E este capabil să atingă 100 km/h în 3,5 secunde, în timp ce Tesla Model S P85D realizează același lucru în 3,1 secunde. Există însă un capitol la care mașina celor de la Porsche este peste autovehiculul creat de compania lui Elon Musk: autonomie.

Astfel, Mission E va avea o autonomie de aproximativ 498 de kilometri, în timp ce Model S nu trece de 434 de kilometri. Conform Engadget, mașina ascunde două motoare sub capotă și se folosește de un sistem de 800 de volți despre care Porsche spune că poate reîncărca bateria de 0 la 80% într-un sfert de oră. În mod ciudat, portierele din spate au balamaua în spate. În trecut, s-a vorbit despre faptul că asemenea portierele sunt mult mai periculoase decât cele cu balamaua în față.

În cazul deschiderii accidentale în timpul mersului, o portieră cu balamaua pe față s-ar închide, datorită curenților de aer. De cealaltă parte, o balama pe spate ar face ca ușa să se deschide și mai mult, crescând astfel riscul căderii din mașină. astfel a luat naștere termenul ”suicide doors” (care ar putea fi tradus drept ”uși pentru sinucidere”).