Bentley Bentayga depășește recordul de viteză pentru cel mai rapid SUV din lume

Bentley Bentayga depășește recordul de viteză pentru cel mai rapid SUV din lume

Britanicii de la Bentley încep să se acomodeze cu piața de autoturisme de tip SUV, chiar dacă modelul acestora nu se va lansa până anul viitor. Destul timp, deci, să doboare niște recorduri mondiale.

Aceștia și-au dorit ca SUV-ul lor să nu fie doar o bijuterie pe patru roți, care să întoarcă toate capetele datorită frumuseții. Bentley a dorit ca mașina lor să se încadreze tiparului tipei ăleia care se tot lăuda pe la radio că e „puternică, deșteaptă și frumoasă”. Așadar, aceștia și-au propus să doboare recordul deținut de Porche Cayenne Turbo S pentru cel mai rapid SUV din lume. Și au reușit, cu doar 1 km/h.

Decizia celor de la Bentley  nu a fost o surpriză pentru Porche. Potrivit celor de la Car and Driver, în luna ianuarie, șeful Porche, Wolfgang Hatz a prezis că britanicii vor încerca să întreacă recordul deținut de Cayenne care a atins viteza maximă de 300 km/h. „Cred că cei de la Bentley vor încerca să ne întreacă cu 2 sau 3 km/h. Până la urmă, de ce nu? Vor face asta cu o mașină cu 12 cilindri. Mașina noastră va fi mult mai rapidă pe străzi”, a declarat Hatz.

Așadar, Bentley și-a proclamat titlul de cel mai rapid SUV printr-o reclamă care arată mai mult a trailer pentru un film, în care arată cum mașina atinge impresionanta viteză de 301 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: