15 sept. 2015 | 18:07

Noul Volkswagen Tiguan va fi mai mare și asta e tot ce contează

ENTERTAINMENT
Noul Volkswagen Tiguan va fi mai mare și asta e tot ce contează

Volkswagen a dezvăluit a doua generație de Tiguan, fratele mai mic al faimosului Touareg. Aceștia au furat startul salonului auto de la Frankfurt și au publicat imaginile cu noul crossover cu doar puțin timp înainte de debutul evenimentului.

Noul Tiguan va avea aceeași tracțiune pe față pe baza tehnologiei Volkswagen MQB, dar se schimbă foarte mult din punct de vedere al dimensiunii. Chiar dacă încă arată ca un VW veritabil, noul model crește în lungime cu 6 cm, în lățime cu 3 cm, dar va fi cu 3.3 cm mai scundă. În partea frontală, grilajul se întinde de-a lungul farurilor, oferind impresia de și mai multă lățime. În profil și partea din spate, designul devine mai unghiular, iar asta îi conferă modelului un aspect mai musculos.

Toată filosofia Volkswagen pare că se învârte în jurul faptului că mașina va fi mai mare. În plus, aceștia doresc ca până în toamna anului 2016 să lanseze o variantă chiar mai mare, pentru piețele din Statele Unite și China, unde cererea este mai crecută pentru acest gen de mașini. Totuși, nu înțeleg de ce nu se rezumă la Touareg când vine vorba de SUV-uri în toată regula.

Revenind la europeni, ne vor fi puse la dispoziție opt tipuri de motorizare: patru pe benzină și patru pe motorină. Motoarele vor avea o putere cuprinsă între 123 și 237 cai putere, în funcție de varianta de motorizare aleasă.

Potrivit celor de la Autoblog, pe lângă motorizările pe bază de combustibil, Volkswagen va prezenta și un model hibrid, Tiguan GTE. Acesta combină un motor de 1.4 litri TSI cu unul electric. Hibridul are o cutie de viteze în șase trepte și este propulsată de 215 cai putere. Bateria de 13 kWh ar trebui să acopere 50 km parcurși doar cu energie electrică.

Primul model de Tiguan s-a vândut în aproape trei milioane de unități. Compania se așteaptă că noua variantă o va duce la fel de bine. Noul Tiguan va fi disponibil pe piață în luna aprilie a anului viitor.