Apple a realizat cu 4 telefoane iPhone ce Samsung nu a reușit cu zeci de modele Galaxy

Apple a realizat cu 4 telefoane iPhone ce Samsung nu a reușit cu zeci de modele Galaxy

Încă o companie de cercetare susține că în ultimul sfert financiar al anului 2014 Apple a reușit să vândă mai multe telefoane decât Samsung.

De mult timp nu mai e un secret faptul că Apple a reușit să vândă un număr impresionant de dispozitive în ultimul sfert financiar al anului 2014. Asta, în condițiile în care cei de la Samsung de obicei încheiau o perioadă cu zeci de milioane de dispozitive vândute în plus față de americani. Apple ar fi fost de lăudat și dacă s-ar fi apropiat la câteva milioane de dispozitive de vânzările Samsung. Dar gigantul din Cupertino a surprins pe toată lumea reușind să depășească Samsung în ceea ce privește numărul de dispozitive vândute.

Gartner, una dintre marile companii care se ocupă cu studii de piață, susține acest lucru în cel mai nou raport al său. Conform acestuia, Apple a reușit să vândă aproximativ 74,8 milioane de telefoane, cu aproape 1,8 milioane mai mult decât Samsung. Asta în condițiile în care, conform celor de la Verge, în sfertul precedent Samsung vânduse 83,3 milioane, iar Apple doar 50 de milioane. Este lesne de înțeles că iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost principalul motiv pentru s-au înregistrat rezultate atât de bune.

Dar Samsung tocmai și-a anunțat cel mai nou flagship, cel ar putea fi în scurt timp un rival de temut pentru iPhone 6. Coreenii se bazează pe Samsung Galaxy S6 pentru a-și îmbunătăți situația financiară în viitorul apropiat. Samsung nu a suferit doar pe sectorul premium, ci și pe sectorul entry-level, acolo unde companii precum Xiaomi, Lenovo și Huawei au devenit din ce în ce mai puternice.

Citește și: