Samsung Galaxy S6, anunțat oficial: Ce are de oferit noul telefon al celor de la Samsung

Samsung Galaxy S6, anunțat oficial: Ce are de oferit noul telefon al celor de la Samsung

Samsung Galaxy S6 a fost lansat azi la Barcelona într-un eveniment desfășurat cu o zi înainte de începerea MWC 2015. Este cel mai bun telefon Samsung, iar designul și construcția sunt, în sfârșit, premium.

Samsung Galaxy S6 este cel mai așteptat telefon al anului 2015 (cel puțin până la următorul iPhone), iar prin acesta compania marchează trecerea definitivă spre design și materiale premium. După seria Galaxy A, Note 4 și Edge, Samsung Galaxy S6 este un flagship care să concureze aproape la toate capitolele cu iPhone 6.

După cum s-a zvonit mai înainte, Samsung Galaxy S6 împrumută unele elemente de design de la iPhone 6. Are o grosime de doar 6,8 milimetri, fiind mai subțire decât iPhone 6, marginile sunt rotunjite, la fel ca și în cazul telefonului celor de la Apple, iar camera foto prezintă o protuberanță. Materialele alese de Samsung de această dată sunt metalul și sticla.

O comparație interesantă între iPhone 6 și Galaxy S6. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

samsung galaxy s6 si iPhone 6

Samsung Galaxy S6 are un ecran de 5.1 inci la rezoluție 2K, folosește 3GB de memorie RAM și are un spațiu de stocare de 32, 64 și 128GB. De asemenea, rulează Android Lollipop cu interfața TouchWiz. Pentru a implementa acest nou design, Samsung a trebuit să renunțe la unele elemente ale celui vechi, inclusiv bateria ce poate fi schimbată, slotul pentru carduri microSD și rezistența la apă.

Lansare Samsung Galaxy S6

Varianta internațională a telefonului este dotată cu un procesor Exynos 7420 și va fi disponibilă din data de 10 aprilie. Senzorul pentru recunoașterea amprentelor, după cum ne așteptam, a fost modificat. Nu mai este necesară acea glisare a degetului odată cu lansarea noilor telefoane.

Samsung Galaxy S6 suportă reîncărcarea wireless (atât standardul Qi, cât și cel PMA), reîncărcare rapidă prin USB (de 1,5 ori mai rapidă) și este dotat cu difuzoare de 1,5 ori mai puternice. Zece minute de reîncărcare vă vor garanta încă 4 ore în care veți putea utiliza telefonul. Coreenii au lansat și Samsung Pay, un nou sistem de plată, care se folosește de NFC sau MST pentru a putea realiza plăți cu ajutorul dispozitivului mobil.

Lansare Samsung Galaxy S6

Camera foto principală este de 16 megapixeli, iar sud-coreenii se laudă că au îmbunătățit capacitățile acesteia de a face poze în condiții de luminozitate scăzută. De cealaltă parte, camera secundară este de 5 megapixeli. Foarte interesant este faptul că Samsung Galaxy S6 poate face focus în mod automat pe obiecte aflate în mișcare, iar declanșatorul poate fi activat prin două apăsări pe butonul ”Home”. Alături de cele două noi telefoane, coreenii au lansat pe piață și un nou Gear Vr care este cu aproximativ 15% mai mic decât modelul de dinainte lui.

Spre deosebire de Galaxy S5, noul Samsung Galaxy S6 aduce un design premium în adevăratul sens al cuvântului. Nu este nimic la care nu ne-am fi așteptat, luând în considerare toate zvonurile, dar este cu siguranță un pas important în direcția potrivită pentru producătorul coreean. Vom afla mai multe despre Samsung Galaxy S6 în perioada următoare. După cum am spus mai devreme, pe 10 aprilie acesta va apărea în magazine în 20 de țări. Puteți afla mai multe informații despre noul Samsung Galaxy S6 pe Playtech aici.