Totul despre iPhone 6 și Apple Watch [VIDEO]

Totul despre iPhone 6 și Apple Watch [VIDEO]

Apple a lansat iPhone 6 Plus, iPhone 6 și Apple Watch, cele mai noi gadgeturi ale companiei. Acestea aduc ecrane mai mari, cameră foto care seamănă cu cea de anul trecut și un sistem de plăți prin NFC.

Apple Watch si iPhone 6 plus

playtech.ro a transmis în această seară evenimentul în format live text, dar și live video, cu ajutorul platformei Adevărul Live.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Telefoanele sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, după cum se zvonea. Display-urile au rezoluții de 1.334×750 pixeli și 1.920×1.080 de pixeli (adică full HD). Ecranele sunt încadrate în carcase din aluminiu cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm. Spre comparație, iPhone 5s are o grosime de 7,6 mm.

Apple Watch folosește iOS și are o rotiță pentru a ajusta interfața sistemului de operare în funcție de nevoi. Ceasul inteligent are brățară din silicon, are din aur de 18 karate și una argintie din metal – versiune silver. Numele nu este iWatch, cum au tot fost zvonurile până acum, ci simplu: Apple Watch. Are un design pătrățos, similar Asus ZenWatch sau chiar cu Sony Smartwatch. Watch de la Apple va fi lansat la începutul lui 2015 și prețurile vor începe de la 350 de dolari.

Iată mai jos totul despre noile gadgeturi Apple, așa cum am prezentat pe playtech.ro.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/iPhone 6 si iWatch/”/]

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vin cu noul procesor A8, construit pe arhitectură de 64 de biți, dar care este cu 13% mai mic decât cel de anul trecut. Procesorul este cu până la 25% mai rapid, iar puterea grafică a fost crescută cu 50%. Cei de la Apple au prezentat și o serie de noi jocuri care se folosesc de această putere, iar nivelul detaliilor și framerate-ul sunt impresionante. Acest procesor este și mai eficient din punct de vedere energetic decât de modelul A7. Astfel, în ciuda ecranelor mai mari, autonomia va fi mai bună, însă istoria ne-a arătat că o autonomie de zi este tot la ce poate spera un posesor de iPhone. Co-procesorul M8 este prezent și în acest smartphone. Acesta are rolul de a lucra împreună cu aplicațiile pentru fitness pentru a oferi date cât mai precise utilizatorilor. Mai exact, noile iPhone 6 vor putea face diferența automat între alergat și pedalat. Coprocesorul calculează și altitudinea.

Citește mai mult despre aceste două telefoane în articolul de mai jos.

FOTO The Verge

Apple Watch

Apple Watch, pentru că se distanțează de denumirea cu i, iar ca design arată destul de banal față de ceea ce a oferit Apple în trecut. De asemenea, are un ecran cu multitouch, poate fi controlat prin Siri, are accelerometru și Apple Maps. Apple Watch are un procesor S1 și ceasul inteligent funcționează cu telefoanele lansate de Apple de la iPhone 5 încoace. iPhone 4s este exclus din listă.

Aplicația Apple Maps este integrată, putem să navigăm prin ea cu ajutorul swipe-ului și putem să facem zoom cu rotița din dreapta. Avem navigare cu ajutorul ceasului inteligent de la Apple, dar trebuie să spunem că Apple Maps nu funcționează foarte bine în România. Ceasul Watch are și un alt buton fizic, pe lângă rotiță. Butonul fizic te aduce înapoi la ecranul principal, ca pe un iPhone.

Mai multe imagini și detalii tehnice puteți găsi în acest articol.

An Apple Watch is shown during an Apple event at the Flint Center in Cupertino

iOS 8

Cele două telefoane vor avea iOS 8 care va fi disponibil pentru download din 17 septembrie. Acesta va funcționa cu toate iPhone-urile până la iPhone 4S.

Pentru Apple, iOS 8 e un pas mare, dar care putea fi făcut încă de anul trecut. De ce spunem asta? Multe funcții erau foarte accesibile, dar iOS 7 a fost o tranziție grafică mai mult. Funcționalităție sistemului de operare au fost cu adevărat îmbunătățite acum. Apple a introdus o aplicație de monitorizat sănătatea, numită Health, a îmbunătățit Siri, a schimbat aplicația de mesagerie și alte funcții din cadrul telefonului.

Apple s-a inspirat de la WhatsApp și a schimbat aplicația de mesagerie internă. iMessage, care trimite mesaje cu ajutorul conexiunii de internet, funcționează doar între utilizatorii Apple. Acum, aceștia pot să-și trimită și mesaje audio sau video, dar să stabilească și o limită de timp pentru stocarea mesajelor.

Un preview exhaustiv puteți citi în acest link.

apple watch

Comparație între telefoane

iPhone-urile se pot compara cu celelalte de pe piață, dar cel mai bine pentru pasionații acestui brand este să comparăm cu alte iPhone-uri, cele anterioare. Telefoanele au un procesor dual-core Apple A8 și o cameră de doar 8 megapixeli. Dacă e să luăm caracteristile tehnice pure, atunci iPhone-urile au fost mereu inferioare. Dar în practică, telefoanele se comportă excelent.

O comparație completă puteți vedea în graficul din acest link.

Prețul telefoanelor

Nu vor fi ieftine, dar nici cele mai scumpe. iPhone 6 pornește de la 200 de dolari, iar iPhone 6 Plus începe de la 300 de dolari. Versiunile cele mai scumpe vor ajunge la 1.000 de dolari.

iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci pornește de la un preț de 200 de dolari cu abonament pe doi ani la operator american și spațiu de stocare de 16GB. Cel de 64GB costă 300 de dolari și cel de 128GB ajunge la 400 de dolari.

Mai multe detalii în acest link. 

Adevărul Live despre iPhone 6

 

Citește și: