09 sept. 2014 | 22:56

iPhone 6 – cât de bune sunt noile telefoane față de cele anterioare? [GRAFIC]

ACTUALITATE
iPhone 6 - cât de bune sunt noile telefoane față de cele anterioare? [GRAFIC]

Apple a lansat în această seară două noi iPhone-uri. iPhone 6 este un telefon de 4,7 inci, iar iPhone 6 Plus are 5,5 inci și rezoluție Full HD. Cele două telefoane sunt cele mai bune telefoane pe care le-a lansat Apple vreodată și vor fi disponibile pentru precomandă de pe 12 septembrie și pe unele piețe de pe 19 septembrie. 

Phil Schiller, Senior Vice President at Apple, Inc. speaks about the iPhone 6 during an Apple event at the Flint Center in Cupertino

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Telefoanele sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, după cum se zvonea. Display-urile au rezoluții de 1.334×750 pixeli și 1.920×1.080 de pixeli (adică full HD). Ecranele sunt încadrate în carcase din aluminiu cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm. Spre comparație, iPhone 5s are o grosime de 7,6 mm.

Noile iPhone 6 sunt dotate cu camere de 8 megapixeli și blițuri duale. Pixelii au 1,5 microni, adică sunt mai mari și captează mai multă lumină. Mai mult, noile camere sunt dotate cu o tehnologie numită ”focus pixels” care vor permite focalizarea instantă, de două ori mai rapidă decât în cazul iPhone 5S, prin detecție de fază. Practic, camera ia în calcul distanța la care se află subiectul fotografiat și autofocusul este mai rapid.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/iPhone 6 si iWatch/”/]

Citește toate detaliile tehnice scrise de noi în articolul de pe playtech.ro la acest link. 

Dacă vreți să vedeți, pe scurt, cum se compară iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s și iPhone 5c, puteți vedea acest lucru în imaginea de mai jos. 

 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele