iPhone 6 și iPhone 6 Plus – cele mai bune telefoane din istoria Apple

iPhone 6 și iPhone 6 Plus - cele mai bune telefoane din istoria Apple

iPhone 6 a fost lansat, marți seara, alături de modelul cu ecran mai mare, iPhone 6 Plus. Cele două smartphone-uri arată la fel ca în imaginile care au apărut pe internet în ultima perioadă.

iphone 6 iphone 6 plus

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Telefoanele sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, după cum se zvonea. Display-urile au rezoluții de 1.334×750 pixeli și 1.920×1.080 de pixeli (adică full HD). Ecranele sunt încadrate în carcase din aluminiu cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm. Spre comparație, iPhone 5s are o grosime de 7,6 mm.

Ecranul de iPhone

Ecranul de pe iPhone 6 Plus va permite utilizatorilor să ruleze aplicațiile în modul landscape ca pe tabletele iPad. Chiar și ecranul de start funcționează pe orizontală la iPhone 6 Plus.

Noile telefoane vin cu o serie de gesturi noi. De exemplu, modul ”reachability” le permite utilizatorilor să ajungă cu ușurință la ferestrele deschise. Acest lucru se face cu ajutorul apăsării butonului de home de două ori, moment în care ferestrele coboară la nivelul degetului mare.

Diferența de rezoluții și diagonală nu va fi o problemă. Toate aplicațiile din AppStore se vor extinde într-un mod natural pe ecran, iar dezvoltatorii vor avea la dispoziție uneltele necesare pentru a-și actualiza produsele.

Apple a folosit o tehnologie bazată pe lumină ultravioletă pentru a alinia cristalele lichide din ecranul telefoanelor, ceea ce duce la un contrast mai mare, care probabil va face ca și calitatea ecranului în lumina soarelui să fie foarte bună. Ecranul are o versiune standard și una Zoom, pentru cei care vor ca icoanele să fie mult mai mari.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/iPhone 6 si iWatch/”/]

Putere de calcul

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vin cu noul procesor A8, construit pe arhitectură de 64 de biți, dar care este cu 13% mai mic decât cel de anul trecut. Procesorul este cu până la 25% mai rapid, iar puterea grafică a fost crescută cu 50%. Cei de la Apple au prezentat și o serie de noi jocuri care se folosesc de această putere, iar nivelul detaliilor și framerate-ul sunt impresionante.

Acest procesor este și mai eficient din punct de vedere energetic decât de modelul A7. Astfel, în ciuda ecranelor mai mari, autonomia va fi mai bună, însă istoria ne-a arătat că o autonomie de zi este tot la ce poate spera un posesor de iPhone.

Co-procesorul M8 este prezent și în acest smartphone. Acesta are rolul de a lucra împreună cu aplicațiile pentru fitness pentru a oferi date cât mai precise utilizatorilor. Mai exact, noile iPhone 6 vor putea face diferența automat între alergat și pedalat. Coprocesorul calculează și altitudinea.

iphone 6

Noile iPhone 6 sunt dotate cu camere de 8 megapixeli și blițuri duale. Pixelii au 1,5 microni, adică sunt mai mari și captează mai multă lumină. Mai mult, noile camere sunt dotate cu o tehnologie numită ”focus pixels” care vor permite focalizarea instantă, de două ori mai rapidă decât în cazul iPhone 5S, prin detecție de fază. Practic, camera ia în calcul distanța la care se află subiectul fotografiat și autofocusul este mai rapid.

Și detecția fețelor se face mai rapid, iar modul panorama poate realiza fotografii de până la 43 de megapixeli. iPhone 6 dispune de stabilizare ”digitală” a imaginii, iPhone 6 Plus de stabilizare optică. Ambele smartphone-uri pot filma clipuri full HD la 30, respectiv 60 cadre pe secundă și clipurile în slow-motion pot fi filmate acum la 240 de cadre pe secundă, dar nu full HD.

Phil Schiller, Senior Vice President at Apple, Inc. speaks about the iPhone 6 during an Apple event at the Flint Center in Cupertino

Camerele foto frontale au fost schimbate de asemenea. Vorbim despre un senzor care acceptă cu până la 81% mai multă lumină și utilizatorii de iPhone 6 și iPhone 6 Plus își vor putea face selfie-uri în rafală.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor dispune de o serie de carcase colorate și telefoanele vor putea fi cumpărate începând cu 19 septembrie.

Prețurile la abonament încep de la 199 de dolari pentru iPhone 6 și 299 de dolari pentru iPhone 6 Plus. iPhone 5s scade la 99 de dolari, iar iPhone 5c devine gratuit la abonament.

Apple CEO Tim Cook wears the Apple Watch and shows the iPhone 6 Plus during an Apple event at the Flint Center in Cupertino