Watch – momentul când ceasul Apple a stat

Watch - momentul când ceasul Apple a stat

Apple a lansat astă seară Watch, primul ceas inteligent din istoria companiei. Watch e un ceas care arată obișnuit, nu prea diferit față de alte modele concurente, ba chiar pare inspirat de la unele.

Apple Watch

Apple Watch folosește iOS și are o rotiță pentru a ajusta interfața sistemului de operare în funcție de nevoi. Ceasul inteligent are brățari din silicon sau din aur de 18 karate, dar și variantă argintie din metal . Numele nu este iWatch, cum au tot fost zvonurile până acum, ci simplu: Apple Watch. Are un design pătrățos, similar Asus ZenWatch sau chiar cu Sony Smartwatch. Watch de la Apple va fi lansat la începutul lui 2015 și prețurile vor începe de la 350 de dolari.

De asemenea, are un ecran cu multitouch, poate fi controlat prin Siri, are accelerometru și Apple Maps. Apple Watch are un procesor S1 și ceasul inteligent funcționează cu telefoanele lansate de Apple de la iPhone 5 încoace. iPhone 4s este exclus din listă. watch apple Aplicația Apple Maps este integrată, putem să navigăm prin ea cu ajutorul swipe-ului și putem să facem zoom cu rotița din dreapta. Avem navigare cu ajutorul ceasului inteligent de la Apple, dar trebuie să spunem că Apple Maps nu funcționează foarte bine în România. Ceasul Watch are și un alt buton fizic, pe lângă rotiță. Butonul fizic te aduce înapoi la ecranul principal, ca pe un iPhone. watch apple

Apple Watch pornește în momentul când ridicăm încheietura mâinii, iar prin ecranul tactil poate fi controlat prin simboluri grafice trasate direct pe ecran. Ecranul este din cristal de safir, ceea ce ar trebui să îl facă mai rezistent, aproape de diamant, dacă safirul e făcut cum trebuie. În „norișorul cu aplicații” din prezentarea Apple am observat aplicații de Mail, telefon, iTunes, aplicații de fitness, vreme, Apple Maps și camera foto, unde putem vedea imaginile din telefon.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/iWatch/”/]

Încărcătorul pentru Apple Watch seamănă cu un stetoscop și se lipsește de partea din spate a ceasului. Este sistemul MagSafe popular pe Macbook. În plus, are senzori de mișcare, GPS, și un senzor care monitorizează pulsul cardiac. Apple Watch va fi disponibil și în ediție Sport și în ediția de lux cu brățară din aur. Vor fi disponibile două versiuni, cu ecran mai mare și ecran mai mic. Pe scurt, Apple Watch este o prelungire utilă pentru iPhone și este bine făcut, robust și bine finisat.

Se vede în poza de mai jos cum poți controla aplicațiile pe Apple Watch cu ajutorul unui norișor cu aplicații.

Citește și: