Top telefoane 2015: aceste telefoane ne vor impresiona anul viitor

Top telefoane 2015: aceste telefoane ne vor impresiona anul viitor

Top telefoane 2015 începe să se formeze cu fiecare nou zvon. Acestea sunt ultimele detalii despre noutățile Apple, LG sau Samsung.

top telefoane 2015
Anul 2014 a fost bun în telefoane, iar în 2015 ne așteptăm la câteva noutăți interesante.

În acest top telefoane 2015 pornim de la câteva telefoane foarte bune din 2014, dar și de la câteva sub așteptări. Am avut parte de Samsung Galaxy S5 care nu a fost exact tot ceea ce sperau utilizatorii, HTC a lansat noul One M8, unul dintre cele mai frumoase smartphone-uri de pe piață și, nu în ultimul rând, a apărut iPhone 6 care, cu toate problemele lui, este probabil cel mai bun smartphone pe care îl puteți achiziționa la acest moment.

Nici din punct de vedere al tehnologiilor implementate nu am dus-o rău. Mult mai multe telefoane au fost dotate anul acesta cu ecrane QHD cu rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli, procesoarele pe 64 de biți sunt din ce în ce mai răspândite, iar bateriile din ce în ce mai performante. Dar viitorul sună și mai bine în acest top telefoane 2015. Flaghsip-urile care vor fi lansate la anul se anunță a fi adevărate opere de artă.

Să ne uităm peste câteva dintre cele mai anticipate telefoane ale anului 2015 și ce ne-ar putea oferi ele pe viitor. Unele dintre ele au fost mai discutate decât altele, însă cu toate se pare că vor avea ceva interesant de oferit, fie că va fi vorba despre ecrane de safir, fie că va fi vorba despre ecrane 4K.

Top telefoane 2015 – Samsung Galaxy S6

samsung galaxy s5 Cele mai așteptate telefoane din 2015

 

Se zvonește că viitorul Samsung Galaxy S6 poartă numele de cod Project Zero. Din punct de vedere al design-ului, fiecare nou telefon Galaxy S era creat mai mult sau mai puțin pe baza precedentului, împrumutând mult elemente din construcția acestuia. Pentru Galaxy S6, Samsung se zvonește că ar fi ales să pornească de la zero (de unde și numele de cod folosit în cazul de față), telefonul urmând să aibă un aspect diferit față de predecesorii săi.

Top telefoane 2015 – Sony Xperia Z4

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2

Se poate ca viitorul flagship să nu mai beneficieze de capacele care acopereau slotul pentru carduri microSD și slotul micro USB. Capacele aveau rolul de a proteja zonele aceea de contactul cu apa, fapt ce i-a conferit telefonului certificarea IP68. Xperia Z4 va avea totuși certificare IP68, asta însemnând că poate fi scufundat în apă chiar mai adâncă de un metru pentru 30 de minute fără a păți ceva. Memoria RAM va fi de 4GB, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 810 și 32 GB spațiu de stocare a datelor sunt alte informații vehiculate.

Top telefoane 2015 – HTC One M9

Soft HTC One M8 Cele mai așteptate telefoane din 2015

Cei de la HTC își vor lansa și ei cel mai probabil noul model din seria One în anul 2015. Conform unor zvonuri apărute recent pe internet, viitorul One M9 va putea beneficia printre altele de un ecran de 5,2 inci cu o rezoluție QHD. HTC va intra astfel în rândul producătorilor care au făcut pasul spre aceste ecrane. O altă componentă vehiculată este procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 805 de 2,7GHz. În ceea ce privește design-ul, HTC One M9 va avea probabil același aspect impecabil cu care compania taiwaneză ne-a obișnuit, fiind astfel un rival important pentru viitorul iPhone.

Top telefoane 2015 – Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (13)

Cu o diagonală de 5,9 inci și o rezoluție de 3.840 x 2.160, ecranul viitorului Galaxy Note 5 ar urma să aibă o densitate a pixelilor de aproximativ 746 de pixeli pe inch. Telefonul ar avea șanse mari să fie lansat la IFA 2015 însă chestiunea ecranului este nesigură. Să sperăm că Samsung ne va surprinde plăcut la Berlin în 2015.

Samsung nu este singura companie despre care se spune că ar lucra la un display 4K pentru telefon. În trecut, persoane din conducere celor de la LG au declarat că ecrane cu densități ale pixelilor de 600, sau chiar 700 de pixeli pe inci sunt posibile. Chiar și despre cei de la Sharp se spunea că ar lucra la un ecran 4K pentru un telefon. Ecranul ar urma să aibă o diagonală cu o dimensiune cuprinsă între 5,5 și 6 inci.

Top telefoane 2015 – LG G4

LG_G3_hardware-upgrade_thumb.jpg Cele mai așteptate telefoane din 2015

Producătorul sud-coreean s-a bucurat de un mare succes cu ultimul său telefon din seria G. LG G2 a fost un telefon foarte bun, dar avea unele lipsuri. LG G3 le-a completat și a devenit unul dintre cele mai apreciate și mai bine vândute telefoane ale anului. Cel mai important zvon în legătură cu G4 este acela că LG ar putea folosi în fabricare acestuia propriul procesor Nuclun, dezvoltat de curând. Procesorul octa-core, cunoscut înainte drept Odin, are patru nuclee de 1,5GHz și 4 nuclee de 1,2GHz.

Top telefoane 2015 – iPhone 6S

iphone 6

N-aveam cum să lăsăm deoparte modelul care va deveni încet, dar sigur, unul dintre cele mai anticipate telefoane. Nu se știe exact dacă acesta se va numi iPhone 7 sau iPhone 6S, însă este vehiculată ideea că Apple vrea să renunțe la modelele ”S”. În acest fel, noul iPhone s-ar putea numi iPhone 7, sau chiar iPhone Air, dacă este să ne luăm după unele zvonuri. Iar, după cum probabil știți deja, Air înseamnă ultra-subțire.

Se spune despre viitorul iPhone că va avea acel cristal de safir pentru protecție sporită în fața zgârieturilor care n-a mai ajuns pe iPhone 6. Conform lansărilor din acest an, Apple va menține ritmul cu două modele. Apple ar putea, de asemenea, implementa un design care cuprinde ecrane situate pe marginile telefonului. În acest fel, este posibil ca gigantul din Cupertino să renunțe la marginile rotunjite pentru telefoanele lor. Problema bendgate ar urma și ea să fie rezolvată prin folosirea unei alte tehnici de construcție a carcasei.

Citește și: