Samsung refuză să mai plătească bani pentru Android, deși sistemul e gratuit

, 02 Noi, 18:05

Microsoft cumpără Nokia și Samsung spune că acesta e un motiv bun ca să nu mai plătească o sumă mare de bani către americani pentru a putea folosi Android.

Samsung-Galaxy-S5-cu-4G+-de-la-Orange-1-630x419

Când Microsoft a cumpărat Nokia, a devenit și producător de telefoane. Samsung a găsit în această tranzacție un motiv pentru care n-ar mai trebui să plătească taxa obișnuită pe telefoanele cu Android pe care le vinde. Contractul dintre cele două companii a început din 2011, când Samsung a acceptat să plătească pentru patente din Android, dar era în derulare și producția de telefoane cu Windows Phone, scrie Reuters. Android, deși dezvoltat de Google, încalcă patente pentru care Microsoft cere bani. Așa au ajuns HTC, Samsung, LG, Huawei și alții să plătească miliarde de dolari.

Producția de telefoane cu Windows Phone a implicat și furnizarea Microsoft informații confidențiale privind facerea Samsung cu smartphone-uri. Dacă sud-coreenii ar fi vândut suficiente telefoane cu WP, atunci taxa pentru dispozitivele cu Android ar fi scăzut. Totuși, între timp Microsoft a cumpărat Nokia și a devenit concurent direct al Samsung.

„Acordul, acum între doi competitori, aduce probleme de ordin concurențial“, menționează Samsung. Este puțin probabil ca Microsoft să piardă în acest caz, deoarece solicită bani pentru dispozitivele cu Android. Punctul în care poate câștiga Samsung este eliminarea clauzei cu cifrele mari de vânzare a dispozitivelor cu Windows Phone.

În august a început acest proces, când Samsung nu a plătit către Microsoft o sumă de 6,9 milioane de dolari pe motiv că americanii au cumpărat Nokia și asta a încălcat termenii contractului dintre cele două companii. Microsoft i-a dat în judecată pe sud-coreeni și acum au apărut datele privind prețul plătit de Samsung pentru Android. În 2013, Samsung a plătit un miliard de dolari pentru a avea voie să vândă telefoane cu Android și să nu își facă griji cu privire la patente, bani proveniți din fiecare dispozitiv cu Android.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail