Galaxy A5 şi A3 – Samsung şi-a anunţat cele mai subţiri smartphone-uri [VIDEO]

După ce a anunţat profituri în cădere liberă pentru divizia sa de mobile, Samsung a făcut publice două noi smartphone-uri mid-range, Galaxy A5 şi Galaxy A3.

samsung galaxy a5

Cei de la Samsung nu au mai participat de mult în cursa pentru superlative absolute şi nici acum nu fac o treabă foarte bună la acest capitol. Cu toate acestea, se mândresc totuşi că noile sunt cele mai subţiri smartphone-uri ale lor ieşite din uzinele companiei.

Cu o construcţie metalică ce ne aduce aminte de Galaxy Alpha, aceste două dispozitive nu sunt nici pe departe revoluţionare, dar este foarte probabil ca acesta să nu fi fost scopul lor. Unul are un display de 5 inci Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, iar al doilea se rezumă la un ecran Super AMOLED de 4,5 inci cu o rezoluţie mult mai mică, qHD. Primul se încadrează în doar 6,7 milimetri grosime, în timp ce al doilea sare până la 6,9 milimetri. Ca o notă de subsol, exact aceeaşi grosime de 6,9 milimetri o are şi , dar acest detaliu contează mai puţin.

Tot la capitolul hardware intră un procesor tactat la 1,2 GHz pe care îl găsim în ambele dispozitive. Acesta din urmă este probabil responsabil şi pentru grosimea foarte mică a gadgeturilor. Partea de captură este un pic diferită de la un model la altul. Deşi ambele telefoane vor avea cameră pentru selfie-uri de 5 megapixeli, perfectă pentru tinerii din ziua de azi, în ceea ce priveşte camera principală, Galaxy A5 o va avea de 13 megapixeli, pe când fratele său mai micuţ va beneficia de un downgrade până la 8 megapixeli. Nu va lipsi din nici un pachet conectivitatea 4G şi, tot pentru tinerii creativi, va fi inclus un creator de GIF-uri.

Samsung Galaxy A5 şi Samsung Galaxy A3 sunt menite să se lanseze în China luna viitoare, rămânând să vedem dacă sud coreeni le vor considera demne şi de alte colţuri ale mapamondului.

08:27 31.10.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video