Cele mai noi zvonuri despre viitorul Sony Xperia Z4

Cele mai noi zvonuri despre viitorul Sony Xperia Z4

Zvonurile în legătură cu marile flagship-uri au început să curgă, iar seria de succes Sony Xperia Z nu putea fi o excepție în acest caz.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2

Sony Xperia Z4 și toate dispozitivele înrudite cu el vor fi lansate cel mai probabil în prima parte a anului viitor, însă asta nu i-a oprit pe unii să pornească de acum zvonuri cu privire la aceste dispozitive. Unul dintre primele a avut legătură cu metoda de reîncărcare. Conform acestuia, Sony Xperia Z4 ar putea fi încărcat fără fir, folosind o tehnologie cunoscută drept Qi.

De asemenea, se poate ca viitorul flagship să nu mai beneficieze de capacele care acopereau slotul pentru carduri microSD și slotul micro USB. Capacele aveau rolul de a proteja zonele aceea de contactul cu apa, fapt ce i-a conferit telefonului certificarea IP68. Problema cu acestea era că în timp se slăbeau, iar acest lucru ducea la o protecție redusă împotriva apei.

Xperia Z4 ar putea avea ecran QHD

În ciuda acestui fapt, cei de la Phonearena indică totuși că Xperia Z4 va avea totuși certificare IP68, asta însemnând că poate fi scufundat în apă chiar mai adâncă de un metru pentru 30 de minute fără a păți ceva. Patru GB RAM, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 810 și 32 GB spațiu de stocare a datelor sunt alte informații vehiculate. Sony Xperia Z4 Ultra și Z4 Compact ar putea păstra dimensiunile predecesorilor lor respectivi, însă rezoluțiile vor fi vast îmbunătățite. Astfel, Ultra ar avea un ecran QHD cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli, iar Compact ar avea o rezoluție Full HD.

În ceea ce privește tableta, cel mai probabil aceasta va avea un ecran QHD deși unele informații indicau faptul că Sony lucrează la implementarea unui display 4K. Design-ul ar putea rămâne identic în mare parte. Sony trebuie să aducă ceva nou cu aceste dispozitive deoarece există mulți care spun că între Sony Xperia Z2 și Xperia Z3 sunt prea puține diferențe.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2

Sony Xperia Z2 a fost unul dintre cele mai bune  telefoane la momentul lansării. Beneficia de unele dintre cele mai performante elemente de hardware care puteau fi găsite pe piațăt, avea un design de invidiat iar Xperia UI era o interfață extrem de intuitivă și mai ușor de utilizat decât multe altele. Dispunea de un procesor Qualcomm Snapdragon 801, un procesor Quad-Core la 2.3 GHz, 3 GB memorie RAM și 16 GB memorie de stocare. Acumulatorul era de 3.200 mAh și era unul intern, ce nu putea fi detașat. 

Poți afla totul despre Sony Xperia Z2 pe Playtech aici.