Tableta Nokia N1 rezolvă cea mai mare problemă a dispozitivelor care nu sunt de la Apple

Tableta Nokia N1 rezolvă cea mai mare problemă a dispozitivelor care nu sunt de la Apple

Nokia N1 este tableta cu care finlandezii de la Nokia revin pe piața dispozitivelor mobile. Rulează Android, seamănă cu iPad mini, dar marea surpriză este portul USB. 

nokia n1 usb convertibil
Tableta Nokia N1 și cablul pe care îl primești în pachet.

Nokia N1 folosește un port USB reversibil Type-C despre care Playtech a mai scris în ultimele luni. Ce îl face special? Ei bine, este construit pe modelul portului Lightning de la Apple, adică nu ține cont de orientare și va fi adoptat la scară mare de toți producătorii. Dacă Apple își ține portul doar pe iPhone, iPad și iPod Touch, acest USB reversibil va fi disponibil pentru Android, Windows și multe alte dispozitive în 2015.

Nokia revine pe piața dispozitivelor mobile și o face cu o tabletă similară iPad mini în câteva privințe. USB-ul este însă esențial pentru că rezolva problema distrugerii portului din cauza introducerii invers din greșeală. Pe miniUSB nu exista problema asta, dar microUSB a devenit mai slim și mai predispus unor astfel de deteriorări. Totuși, dacă alt producător se mișcă mai repede ar putea ca Nokia să rateze premiera. Asta pentru că finlandezii vor lansa tableta abia de Anul Nou chinezesc care începe pe 19 februarie 2015.

Tableta Nokia N1 va folosi un procesor Intel Atom cu patru nuclee, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 32GB. Camera principală va fi de 8 megapixeli cu una secundară de 5 megapixeli. Trebuie spus însă despre portul USB că este 2.0, nu 3.1. Asta pentru că Intel nu și-a adaptat la timp cipul pentru cel nou, Nokia explicând că a fost doar o chestiune de disponibilitate. Tableta va costa la lansare 250 de dolari și debutează în China.