Intel reinventează conceptul all-in-one cu o tabletă de 20 de inci [VIDEO]

Intel reinventează conceptul all-in-one cu o tabletă de 20 de inci [VIDEO]
10:50 15.11.2014

Cei de la au arătat zilele trecute un design de referinţă pentru un all-in-one portabil de 20 de inci cu numele Black Brook AIO PC.

intel aio portable 20 inci reference design

Cei de la Intel nu vor intra prea curând în producţia de notebook-uri, smartphone-uri, tablete sau alte gadgeturi de serie, în schimb, uneori, anunţă dispozitive precum cel de mai sus. Astfel de aparate sunt înfăţişate ca şi au ca scop inspirarea producătorilor OEM de a crea ceva asemănător. Sub o formă similară a fost prezentat în urmă cu câţiva ani şi conceptul de Ultrabook.

Această tabletă supradimensionată poartă numele de Black Brook şi încearcă să calculeze media perfectă dintre funcţionalitate şi portabilitate. Are un ecran de 20 de inci, fapt care nu o face foarte uşoară, dar pe margine ascunde un mâner, iar în spate integrează în carcasă un stand rabatabil pe care îl puteţi folosi în caz de nevoie. Nu este o idee complet nouă, dar modul în care toate lucrurile par că se potrivesc împreună e cu adevărat impresionant.

Intel Black Brook AIO PC

În plus, are patru microfoane pe margine şi un set de camere 3D ce folosesc tehnologia RealSense 3D pentru a interpreta gesturi realizate în spaţiul din fata lor. Întregul pachet se încadrează în doar 20 de milimetri, o cifră care pare şi mai spectaculoasă atunci când o asociem autonomiei specificate de aproximativ cinci ore. După cum au sesizat cei de la Engadget, care au avut ocazia să se joace cu gadgetul din imaginile alăturate în cadrul expoziţiei Intel Future Showcase, mai sunt sesizabile câteva finisaje imperfecte pe marginea produsului. Acelea pot fi însă trecute cu vederea, având în vedere că nu vorbim de un sistem comercial disponibil.

Cu Black Brook, Intel vrea să întruchipeze răspunsul la o întrebare cât se poate de simplă. Ce este un all-in-one portabil? Întreaga filozofie din spatele acestei idei este reprodusă în clipul de mai jos. Nu ştiu însă dacă un astfel de produs ar fi un potenţial succes comercial. Această particularitate depinde foarte mult de configuraţia hardware din interior, iar aceasta din urmă nu a fost detaliată.

loading...