Noul port USB intră în producție. Va fi cablul perfect pentru încărcarea oricărui dispozitiv

Noul port USB intră în producție. Va fi cablul perfect pentru încărcarea oricărui dispozitiv

Cea mai mare problemă a portului microUSB va fi rezolvată cu noul standard la care s-a încheiat munca. Type-C este similar portului Lightning de la Apple, iar în curând va fi folosit în noile dispozitive.

microusb type c

În imaginea de mai sus este standardul Type-C pentru USB, care poate fi introdus în portul dispozitivul indiferent de orientare, este suficient de rezistent pentru a fi folosit în laptopuri și suficient de mic pentru a fi introdus în telefoane, tablete și alte gadgeturi portabile. CNET informează că a trecut un an de când specificațiile acestuia au fost furnizate, iar acum este gata pentru producție.

Pe lângă faptul că este reversibil, cum e portul Lightning de pe noile telefoane iPhone, noul microUSB este cotat cu o durată de viață de 10.000 de cicluri și este gândit pentru a fi suficient de bun pentru următoarele dezvoltări ale portului USB. De asemenea, este compatibil cu SuperSpeed USB de până la 10Gbps (USB 3.1). În prezent, în Uniunea Europeană este standard USB 2.0 Type-B, dar odată cu intrarea în producție a noului model va fi actualizată legislația. Producătorii care nu vor să ofere dispozitive cu standardul UE, trebuie să ofere adaptoare pentru dispozitivele lor.

Află și: Invenția care va transforma încărcarea wireless într-o funcționalitate utilă și necesară

Odată cu trecerea la Type-C, se va ajunge şi la unificarea celor două mari formate din prezent: microUSB şi cel clasic, de PC. Mai jos este o imagine a unui prototip de laptop cu USB Type-C.

Revenind la comparaţia cu Lightning de la Apple, acesta este, în prezent, cel mai simplu design. Pe fiecare faţă a conectorului se regăsesc pinii de transfer și cablul poate fi introdus indiferent de orientare în dispozitiv. Despre Type-C, Alex Peleg de la Intel a spus că acesta va deschide drumul pentru o întreagă generaţie de dispozitive ultrasubţiri, de la tablete, telefoane, dispozitive 2-in-1, la laptopuri şi desktopuri. „Acest nou conector subţire, standard al industriei, va transfera date, curent şi video şi va fi singurul cablu de care vei avea nevoie pentru toate dispozitivele“, a mai spus acesta în decembrie 2013, când a fost anunțat Type-C.

Citește și: