Dispariția Nokia a început oficial și Microsoft Lumia este viitorul

Dispariția Nokia a început oficial și Microsoft Lumia este viitorul

Tranziţia la Microsoft Lumia a început oficial, iar „Nokia“ este numele care va dispărea din industria telecom. Rămâne drept producător de software.

Nokia Lumia 930 (3)

După ce Microsoft a achiziţionat divizia de telefoane a Nokia în urmă cu ceva timp, cu toţii ne-am aşteptat la două lucruri. În primul rând, era evident că vor avea loc restructurări masive în companie. În al doilea rând, era imposibil ca gigantul din Redmond să comercializeze la infinit telefoane sub această marcă. Nu a ştiut însă nimeni exact când vor avea loc aceste schimbări. Din surse mai mult sau mai puţin oficiale, indicii au existat de mult timp, unele s-au manifestat chiar şi printr-un prototip de telefon. Rămânea doar să vedem dacă renunţarea la Nokia se va manifesta şi prin renunţarea la Lumia sau nu.

Printr-o declaraţie oficială pentru cei de la The Verge, un oficial Microsoft a confirmat zilele trecute că toate zvonurile au fost adevărate şi că se va da drumul la producţia de telefoane Microsoft Lumia. Nokia Franţa va fi prima divizie care va adopta noul brand şi-l va prezenta pe pagina de Facebook a companiei, pe profilul de Twitter şi nu numai. În următoarele săptămâni, ne aşteptăm ca în fiecare ţară să se producă un fenomen similar.

Microsoft Lumia

În altă ordine de idei, merită să aveţi în vedere că Nokia va continua să existe ca o companie finlandeză, doar că nu se va mai ocupa de producţia de pentru că respectiva divizie a fost vândută. În schimb, în ultimele săptămâni s-au înteţit zvonurile legate de producţia de telefoane cu Android de către actuala Nokia. Aparent, efortul investit în aplicaţia Z Launcher şi actualizările ulterioare reprezintă o dovadă a acestor decizii interne.

Mai rămâne să aflăm un singur lucru: Ce cuvinte vor forma noul logo de pe telefoanele create sub Microsoft Lumia? Acestea vor păstra sigla Lumia pentru a nu aliena utilizatorii obişnuiţi cu această titulatură sau vor face tranziţia la Microsoft, în speranţa că vor fi atraşi utilizatori noi care au încredere în ecosistemul companiei americane? Cel mai probabil vom afla răspunsul la această întrebare în următoarele săptămâni.

Cel mai bun smartphone produs de Nokia este Lumia 930 și este disponibil la un preț mai mic decât iPhone 6 sau Samsung Galaxy S5. Pe de altă parte, cel mai accesibil este Nokia Lumia 530 la un preț foarte mic aici.

Citește și: